vineri, 29 martie, 2024

Cum a invins Florin Calinescu cancerul de piele

Distribuie:

Publicat:

Ce diagnostic socant a primit Florin Calinescu! Unul dintre cei mai cunoscuti actori si oameni de televiziune din Romania si-a derschis sufletul si a povestit despre cancerul de piele pe care l-a invins. Juratul de la "Romanii au talent" a fost operat la nas, iar dupa interventie medicii l-au asigurat ca este complet vindecat.

Putine au fost momentele in care Florin Calinescu (62 de ani) si-a povestit dramele personale. Vedeta Pro TV a acceptat sa vorbeasca despre un diagnostic si o problema de sanatate, care, la primul impuls, pare greu de acceptat, de gestionat sau de vindecat. Juratul de la Romanii au talent a fost diagnosticat cu cancer de piele, boala pe care a invins-o. Tumora era localizata la nivelul nasului. Initial, omul de televiziune a crezut ca este o bubita banala, dar treptat a crescut lent in dimensiune, iar in ultima faza a inceput sa ulcereze si parea ca nu se vindeca.

“N-am o problema… pana la oncologic! Acolo intri intr-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimanui. Poti sa fii Ioana d’Arc si Hercule la un loc si tot ti se inmoaie putin genunchii. Nu cred ca este cineva de pe planeta asta care sa zica: Ce am?! Cancer?! Misto! Sa desfacem sampania!", si-a inceput Florin Calinescu povestea.

Florin Calinescu a ramas cu o cicatrice la nas

Vedeta Pro Tv a fost descoperit cu cancer de piele la clinica medicului dermatolog Mihaela Leventer. Dupa socul initial al diagnosticului, a urmat o biopsie a pielii, cu rezultat in maximum 48 de ore, pentru confirmare. Interventia chirurgicala s-a facut prin microchirurgia Mohs, care permite verificarea in timp real a intinderii tumorii in tesut, prin biopsii repetate. S-a scos tumora cu toate radacinile, iar apoi s-a inchis operatia. Aceeasi tehnica a fost folosita si in cazul lui Ghoerghe Turda.

“Aceasta tumora nu pune viata in pericol imediat, dar, ignorata, ajunge sa penetreze structura osoasa si sa patrunda pana la creier. De cele mai multe ori, aceasta forma de cancer de piele produce mutilari, cu ulceratii foarte mari, pana la desfigurare, distrugerea nasului, ochilor si a tesuturilor alaturate tumorii atunci cand evolueaza necontrolat sau cand este tratata insuficient”, a declarat dr. Mihaela Leventer,medicul dermatolog care l-a tratat pe omul de televiziune.

Cancerul de piele cu care a fost diagnosticat Florin Calinescu este specific persoanelor care stau mult la soare, fara prea multe masuri de protectie in acest sens. Carcinomul cutanat este cel mai frecvent cancer intalnit la om. In Romania nu exista statistici nationale, dar se estimeaza un numar de aproximativ 45,000 de cazuri noi pe an. "Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred ca ar fi fost placut sa ma vada cineva. In primul rand, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai ca m-am batut cu Mayweather”, a completat Florin Calinescu.

Dupa operatie, Florin Calinescu a ramas cu un semn in jurul nasului, dar dupa o scurta perioada, acesta a fost corectat cu laserul, din punct de vedere estetic. Medicii il asigura ca nu exista risc de recidiva, asadar Florin Calinescu a reusit sa invinga cancerul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img