vineri, 29 martie, 2024

Cum a început domnia Elisabetei I a Angliei

Distribuie:

Publicat:

Cum a început domnia Elisabetei I a Angliei. Elisabeta I a fost regină a Angliei și regină a Irlandei din 17 noiembrie 1558 până la moartea sa. Mama sa Anne Boleyn a fost executată la nici trei ani de la naștere sa. A fost al cincilea și ultimul monarh al casei Tudor .

A devenit regină după moartea surorii sale, la vârsta de douăzeci și cinci de ani. Popularitatea sa este mult mai mare decât cea a surorii sale. În ajunul încoronării, trecerea Elisabetei prin oraș este întâmpinată cu bucurie de mulțime, iar răspunsurile ei deschise și pline de har fac să fie îndrăgită de spectatori.

Cum a început domnia Elisabetei I a Angliei

A fost încoronată în 15 ianuarie 1559. În acea vreme nu exista încă un arhiepiscop de Canterbury.

Batranii episcopi ai vremii au refuzat sa participe la ceremonie. Acesit o considerau ilegitima datorita faptului ca era protestanta. Elisabeta a fost incoronata la Westminster Abbey de episcopul de Carlisle, o figură puțin importantă a vremii.

Încoronarea Elisabetei va fi ultima celebrată cu ritualul latin. Următoarele încoronări s-au desfășurat cu ritualul în limba engleză. Mai târziu ea îl va convinge pe preotul mamei sale Mathew Parker, să devină primul arhiepiscop de Canterbury.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img