joi, 18 aprilie, 2024

Cum ar trebui sa arate meniul antiimbatranire

Distribuie:

Publicat:

Nu putem sa tinem timpul in loc, insa, prin stilul de viata pe care il avem, inclusiv alegerile alimentare riscam sa aratam mai mult sau mai putin uzati. Medici nutritionisti au facut numeroase recomandari despre ce ar trebui sa includem in dietele care ne mentin in forma. Unul dintre acesti specialisti, dr. Marilyn Glenville, specialist in sanatate si nutritie, membru al Societatii regale de medicina din Marea Britanie, face urmatoarele recomandari. 

Pentru micul dejun o buna alegere este terciul de ovaz, gatit cu apa in loc de lapte, in care se adauga nuci macinate, seminte, fructe de padure, precum coacaze si zmeura. Alta varianta se compune dintr-un ou fiert, o felie de paine din cereale integrale, prajita, cu rosii la gratar sau un iaurt organic cu bucati mici de fructe adaugate peste care se presara nuci si seminte. La pranz, o supa colorata, cu morcovi, ardei rosu sau rosii in care adaugam proteine din legume, ca, de exemplu, din linte. Daca vrem un sendvis, putem alege paine din cereale integrale, alaturi de o salata din rosii, castraveti, salata verde. 

La cina, fierbem la abur, coacem sau inabusim in ulei de masline, mai multe legume pentru masa de seara peste care adaugam plante aromatice, condimente si arome, precum usturoi, ceapa verde, lamaie, miso, turmeric. Tofu si legume inabusite, asezonate cu usturoi si ghimbir, reprezinta o alegere sanatoasa sau o bucata de somon la gratar, servit, cu un stiulete de porumb fiert, brocooli si cartofi dulci copti. Pentru cele doua gustari ale zile, medicul recomanda nuci si seminte, fructe uscate sau proaspete. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img