marți, 19 martie, 2024

Cum arata episcopul Husilor la sase luni de la exilare! A fost surprins intr-o padure cu maica stareta – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Fostul episcop al Husilor, Corneliu Barladeanul, care si-a pierdut functia in vara anului trecut in urma unui scandal sexual, a fost surprins la sfarsitul saptamani printr-o padure din apropierea manastirii Varatec. In imaginile surprinse de jurnalistii de la Mesagerul de Neamt, fostul episcop al Husilor apare transformat total, fata de imaginea pe care o infatisa pe vremea cand ocupa scaunul episcopial. 

De la opulenta si atitudinea sfidatoare, Corneliu Barladeanul a fost surprins intr-o tinuta modesta, cu fes pe cap, stingher in fata camerei de filmat. Potrivit jurnalistilor din Neamt, Corneliu Barladeanul a fost surprins sambata 17 martie, in timp ce se plimba alaturi de maica stareta Iosefina Giosanu, de la Manastirea Varatec, in padurea care duce spre fosta stana turistica de la Agapia.

Cei doi au fost deranjati de prezenta jurnalistilor in zona, maica stareta Iosefina amenintandu-i ca ii ”va pomeni unde trebuie”.  Corneliu Barladeanul s-a retras la Varatec in toamna anului trecut, dupa ce la Episcopia Husilor a fost intronizat un alt episcop PS Ignatie. 

Desi s-a retras din functie in urma unui scandal sexual fara precedent in Biserica Ortodoxa Romana, fostul episcop al Husilor si-a pastrat rangul de inalt ierarh si titlul de Preasfintit, precum si privilegiile prevazute de statut. Pe langa locuinta de serviciu, Corneliu Barladeanul incaseaza, lunar, salariu aferent functiei de episcop.Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au facut o serie de precizari in privinta fostului episcop al Husilor, dupa aparitia in presa a unor informatii potrivit carora Corneliu Barladeanul ar incasa un salariu de 20.000 de lei de la BOR.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img