miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum arata meniul zilnic al unui nutritionist: Mihaela Bilic

Distribuie:

Publicat:

Multi dintre noi sunt intr-o lupta continua cu kilogramele in plus, insa rezultatele se lasa de multe ori asteptate. 

Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutritie şi boli metabolice, a marturisit in ce consta meniul ei zilnic. Ce consuma in fiecare zi si care sunt secretele ei culinare.

”Micul meu dejun este format dintr-o cafea cu lapte. Spre pranz prefer sa mananc ciorba sau supa. imi place foarte mult si, din punct de vedere nutritional, ciorba este cel mai dietetic aliment. Ai multa apa, niste legume, carne sau paste fainoase. Fiind diluata in asa de multa apa, tu mananci o palma de produs uscat, care tine burta plina 2-3 ore. Ca e supa de rosii, ciorba de cartofi cu afumatura, aceea e masa de pranz perfecta. Seara este ceva mai consistent, deoarece trebuie sa recunoastem ca seara tuturor ne este mult mai foame.

Sunt o carnivora, dar metabolismul imi permite sa mananc legume cu carne si nu carne cu legume. imi fac, indiferent de sezon, salata peste care sa pun carne sau peste, ori le bag pe toate la cuptor. imi place foarte mult pestele, acesta fiind si cel mai usor de gatit aliment la cuptor, fara sa iti umpli casa de miros. Obligatoriu, jumatate din farfurie trebuie sa fie plina de legume.

Nu imi permit sa mananc des fainoase, dar ador painea cu branza si rosii. Dulciuri si zahar mananc rar, deoarece pana la 30 de ani mancam doar inghetata sau prajituri si renuntam la o masa. imi plac foarte mult branzeturile si lactatele, asadar masa de seara poate sa fie si mamaliga cu branza si smantana”, a povestit nutritionistul Mihaela Bilic, potrivit clicksanatate.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img