marți, 19 martie, 2024

Cum curatam pancreasul pentru a-l mentine sanatos

Distribuie:

Publicat:

Pancreasul este un organ care, de multe ori, e trecut cu vederea, cu exceptia cazului in care doare. Cu toate acestea, trebuie sa stim ca joaca un rol foarte important pentru organism, deoarece filtreaza deseurile produse in fiecare zi in organism. Iar atunci cand se acumuleaza toxine sau cand pur si simplu acesta nu mai functioneaza la parametrii normali apar tot felul de probleme de sanatate printre care: dezechilibrele hormonale, diabetul zaharat, pancreatita acuta sau cea cronica, insuficienta pancreatica ori cancerul de pancreas.    

Daca acumuleaza prea multe toxine, pancreasul nu functioneaza asa cum ar trebui. Din acest motiv, este bine sa-l curatati din cand in cand. Veti afla cum sa faceti acest lucru in acest articol:
Echinacea este benefica atat pentru sanatatea pancreasului cat si pentru splina. Dar aceasta trebuie evitata in cazul diabetului, deoarece are efecte negative asupra producerii de insulina. Unele dintre cele mai frecvente boli care afecteaza acest organ sunt urmatoarele:

Deoarece aproape toata lumea poate suferi de o problema pancreatica, este recomandabil sa urmati o dieta detoxifianta pentru a elimina toate reziduurile care se acumuleaza in organism, nu numai in acest organ.
 
Vestea buna este ca exista plante medicinale utile pentru atingerea acestui obiectiv. Papadia de exemplu. in acest caz se utilizeaza radacina. Stimuleaza producerea de bila si, prin urmare, este benefic pentru vezica biliara si pentru ficat. Scortişoara de asemenea este recomandata. Acest condiment favorizeaza digestia si imbunatateste sanatatea pancreasului . Este un aliat al diabetului, deoarece serveste si la reducerea nivelului de glucoza din sange. Puteti sa stropiti putin in cafea, pe tort sau pe fructe coapte.

Recomandari: sa se renunte la fumat, la alcool şi la alimentele procesate, grase. De asemenea, stresul, anxietatea sau alte probleme de natura emotionala pot imbolnavi pancreasul. Explicatia este aceea ca intr-o perioada in care eşti foarte stresat are loc o creştere a nivelului de cortizol, hormonul stresului.

Iata ce puteti face:
Consuma broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles, acestea fiind legume recunoscute pentru proprietatile lor antitumroale şi anticanceroase.
Consuma usturoi: Acesta ajuta pancreasul impotriva cancerului şi il ajuta sa functioneze normal. Aşa ca, incearca sa-l foloseşti cat mai des atunci cand prepari mancare.

Salata verde: verdeturile, in special cele cu frunzele cat mai inchise la culoare, scad riscul de cancer pancreatic. in acest sens, daca vreti sa aveti un pancreas sanatos, salata verde nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia voastra.
Spanacul: contine complexul de vitamine B şi este o sursa bogata de fier şi asigura o functionare normala a pancreasului.

Consuma cat mai multe legume de culoare verde, ardei graşi, broccoli, spanac dar şi fructe precum portocalele, grapefruitul. Ceaiul de ghimbir, poate reduce inflamatia, detoxifica organismul şi este un excelent antioxidant. Ceaiul verde: pe langa numeroasele sale proprietati contine şi o multime de antioxidanti cu rolul de a detoxifia pancreasul. sursa: evz.ro

D.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img