vineri, 29 martie, 2024

Cum depasesti mai usor separarea de fostul partener

Distribuie:

Publicat:

Psihologii sunt de parere ca majoritatea persoanelor care ies dintr-o relatie sunt predispuse sa faca aceleasi greseli. Fie ca nu-si permit sa exteriorizeze durerea sau nu pastreaza o perioada in care sa intrerupa comunicarea, toate acestea saboteaza vindecarea suferintei. Daca ati experimentat sfarsitul unei relatii, atunci stiti cat de greu este sa treceti peste amintirile care reactiveaza emotii puternice si produc o tristete profunda. Fie ca a fost o despartire de comun acord sau plina de umilinta, acuzatii dureroase si confesiuni dureroase, inm oricare dintre cazuri poate fi aproape la fel de dificil de trecut pste atasamentul emotional de fostul partener, scrie descopera.ro, care citeaza sweetyhigh.com. 5 lucruri care va ajuta sa treceti mai usor peste o despartire:

Permitati-va sa plangeti. Este foarte important ca in perioada de recuperare sa va permiteti sa exteriorizati durerea. Nu numai ca veti elibera pe deplin ranile si durerea, dar va va ajuta si sa recunoasteti aceste emotii, mai degraba decat sa incercati sa le suprimati. 

intrerupeti comunicarea pentru o perioada. Ar putea suna aspru, dar pentru a trece efectiv de despartire este important ca fiecare dintre voi sa experimentati cum este sa traiti fara celalalt. 

Nu verificati postarile de pe Social Media. Indiferent daca sunteti o persoana geloasa sau nu, o imagine a fostului partener lana alta persoana va va aduce suferinta. Trebuie sa va amintiti ca social media ofera doar o parte a povestii. 
 
Scapati de obiectele care va amintesc de fostul. Ca si cum ati elimina orice contact cu fostul tau, incercati sa scapati de tot ce v-ar putea readuce in minte amintirea acestuia. Este important sa iesiti din casa si sa ramaneti ocupati pentru a va asigura ca tristetea  nu pune stapanire pe starea de spirit, iar iesirile cu prietenii sunt cea mai sigura optiune. 

Luati-va timp pentru a intelege ce s-a intamplat. Este important sa nu va lasati prada tristetii dar acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa nu va luati timp pentru a reflecta asupra a ceea ce s-a intamplat. Analizati aspectele care au dus la ruperea relatiei, fara a cauta un vinovat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img