marți, 23 aprilie, 2024

Cum eliminam nicotina din corp cu ajutorul alimentatiei

Distribuie:

Publicat:

Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C si E, care protejeaza plamanii si organismul de infectii si boli cronice. Cand o tigara este aprinsa, ea elimina aproximativ 5000 de chimicale. Substanta ramane in mod obisnuit in organism timp de 1-4 zile, insa poate fi eliminata mai usor cu ajutorul alimentatiei, prin hidratare si exercitiu fizic. Pe masura ce corpul metabolizeaza nicotina, acesta ajunge in sange, saliva si urina. Substanta ramane in mod obisnuit in organism timp de 1-4 zile, insa poate fi eliminata mai usor cu ajutorul alimentatiei, prin hidratare si exercitiu fizic. Nicotina reprezinta aproximativ 0.6-3.0% din greutatea uscata de tutun. Practica fumatului a aparut in urma cu 7000 de ani, in ultimele decenii incepand a fi vazut drept o activitate care dauneaza grav sanatatii si care, de multe ori, aduce moartea, scrie adevarul.ro, care citeaza wikihow.com.

Hidratati-va corect. Deoarece nicotina este eliminata din organism prin urina, cresterea consumului de apa va va trimite mai des la baie. Barbatii fumatori ar trebui sa bea 3,7 litri de fluide in fiecare zi, iar femeile 2,7 litri. 

Consumati alimente bogate in antioxidanti. Antioxidantii va vor ajuta organismul sa metabolizeze nicotina, ceea ce va duce la eliminarea rapida prin urina si transpiratie. Antioxidantii ajuta, de asemenea, la indepartarea toxinelor din corp. Printre alimentele care contin niveluri ridicate de antioxidanti se numara legumele cu frunze, nucile sau fructele. 

Consumati alimente care stimuleaza ficatul sa produca bila. Cresterea productiei de bila va duce la metabolizarea mai rapida a nicotinei. Cu cat mai multe alimente care stimuleaza bila, cu atat mai repede veti elimina nicotina prin urina si transpiratie. Alimentele care cresc productia de bile includ: usturoi si ceapa, galbenus de ou, legume ca ridichea, prazul sparanghelul, telina, morcovii.

Cresteti consumul de alimente care contin vitamina C. Vitamina C accelereaza metabolismul, ceea ce va duce la o procesare mai rapida a nicotinei. Alimentele bogate in vitamina C: portocale, capsuni, varza de Bruxelles, broccoli, papaya sau kiwi. 

Nu neglijati miscarea. Antrenamentele cardio sau orice alta miscare ce declanseaza tranpiratie va ajuta  sa eliminati nicotina din corp. Practicati jogging timp de cel putin 15-20 de minute zilnic. S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img