News Flash:

Cum este afectat creierul de consumul de zahar

22 Mai 2019
191 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 Cheesecake cu ciocolata marmorata

Consumarea unor cantitati mari de zaharuri simple, gasite in bauturi racoritoare si alte alimente procesate, provoaca tulburari celulare care duc la imbatranirea creierului. Specialistii explica de ce copiii, principalii consumatori de dulciuri, ajung sa fie mult mai afectati de zahar.

Nivelurile ridicate ale glucozei pot determina imbatranirea mai rapida a intregului organism prin reactiile chimice ale celulelor. Renumitul specialist Annthony Cerami, de la Institutul Picower pentru cercetari medicale din New York, a explicat ca glucoza din sange reactioneaza cu proteinele creand asa-numitele proteine incrucisate, un fel de resturi celulare care se acumuleaza in celule, dereglandu-le mecanismele.  Aceste proteine deteriorate de zahar accelereaza imbaranirea. Ele provoaca „ingalbenirea“ oaselor, rigidizarea articulatiilor, intarirea si obturarea vaselor de sange si functionarea defectuasa a organelor, inclusiv a creierulu, scrie Jean Carper in cartea „Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului“, noteaza adevarul.ro.

De ce sunt copiii mai afectati de conumul de zahar:

Zaharul inlocuieste alimentele bogate in vitamine si minerale, creand un deficit al substantelor nutritive de care creierul are nevoie pentru a functiona optim;

Conform unor studii recente, copiii care mananca mult zahar obtin rezultate mai slabe la testele de inteligenta, iau note mai mici si au mai des tulburari de dispozitie;

Anumiti copii, in special cei care sufera de tulburari de deficit de atentie si hiperactivitate, sunt adesea extrem de sensibili la cresterea glicemiei. Scanarile TEP arata ca creierele lor nu ard la fel de efecient glucoza. La acesti copii, glicemia ridicata stimuleaza o eliberare mai abundenta de cortizol – hormonul lupta sau fugi;

Consumarea unor cantitati mari de zaharuri simple, gasite in bauturi racoritoare si alte alimente procesate, provoaca tulburari celulare (produsi finali de glicozilare avansata), ceea ce afecteaza vatamarea nervilor, imbatranirea lor prematura si, posibil, influenteaza aparitia bolilor cerebrale degenerative, inclusiv Alzheimer. P.L.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016673 (s)