joi, 28 martie, 2024

Cum folosim coada soricelului in afectiuni ale colecistului

Distribuie:

Publicat:

Intr-un organism sanatos, fierea este de culoare galbena, alcalina si neiritabila, cu o consistenta fluida sau usor vascoasa. In intervalul dintre mese, fierea se acumuleaza in vezica, intrucat sfincterul Oddi este inchis, iar musculatura vezicii este relaxata. Intr-un organism bolnav, cu un inalt grad de intoxicare, fierea devine verde-inchis, aproape neagra, si are actiune acida si coroziva asupra tesuturilor. In aceasta stare nu se mai scurge spre duoden, se blocheaza pe canale si provoaca inflamarea ficatului, a vezicii biliare si arsuri in intestine.

Conform statisticilor, mai mult de un sfert din populatia cu varsta peste 30 de ani sufera de probleme biliare, mai mult sau mai putin gra­ve. Aceste probleme constau in inflamari, spasm muscular, calculi (pietre) si obstructionarea canalelor de scurgere a bilei. Adesea, aceste afectiuni sunt asociate cu un ficat prea gras. Dintre bolile cole­cis­tului, cea mai frecventa este dischinezia bilia­ra (fierea lenesa), care are adesea drept com­plicatii calculii biliari, dar si indigestiile, con­stipatia, migrenele, un intreg lant de afec­tiuni si tulburari.

Suc de Coada-soricelului: Se obtine din planta proaspat culeasa, cu ajutorul mixerului (blenderului): in vasul mixerului se pun 50 de grame de planta foarte bine spalata si 50 ml de apa de izvor, dupa care se omogenizeaza prin mixare, iar amestecul rezultat se stoarce prin tifon. Se iau 50 ml pe zi din acest suc, pentru tratarea afectiunilor hepato-biliare, 

Infuzie combinata: Se pun la macerat 3-4 linguri maruntite de Coada-soricelului, in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de infuzie combinata de Coada-soricelului, care se foloseste intern (2-3 cani pe zi).
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img