vineri, 29 martie, 2024

Cum folosim ghioceii pentru a ne trata

Distribuie:

Publicat:

Tulpinile, frunzele si florile de ghiocei bine uscate au numeroase calitati terapeutice. Despre bulbul ghiocelului se stie doar ca este toxic, dar specialistii inca nu si-au spus ultimul cuvant, asa ca e bine ca, deocamdata, sa fie ocolit. Iata cum putem folosi ghioceii ca medicament:

Extractul ajuta bolnavii de Alzheimer
Specialistii au descoperit ca extractul de ghiocei ajuta persoanelor care sufera de Alzheimer. Din ghiocei se extrage galantamina, care, impreuna cu alte substante, intra in componenta medicamentelor folosite in tratamentul pentru Alzheimer, dar si a altor forme de dementa.

Infuzia din ghiocei se prepara turnand o cana de apa fiarta, 200 de ml, peste o lingura de planta. Se acopera vasul, se lasa la infuzat zece minute, se filtreaza si se bea cald, cu inghitituri mici si rare. Intern, infuzia trateaza crampele musculare si varicele.

Impotriva reumatismului si petelor de batranete
La tara, oamenii obisnuiesc si azi sa puna ghiocei in apa de baie pentru ca asa cred ca pot sa scape de durerile reumatice. Infuzia de flori de ghiocei, poate ceva mai concentrata decat cea de baut, este folosita si extern impotriva durerilor provocate de varice.

Compresele cu infuzie din ghiocei se folosesc impotriva petelor care, odata cu inaintarea in varsta, apar pe piele. Simpla sau in combinatie cu putina zeama de lamaie, infuzia care se aplica pe pielea proaspat spalata calmeaza durerea, impiedica aparitia petelor si indeparteaza pistruii.

Bun si pentru afectiunile vaginale
Sucul de ghiocei curata si albeste tenul. Tratamentul cu suc de ghiocei se face pe o perioada de 7-10 zile
Decoctul din ghiocei este folosit ca leac in cazul unor afectiuni vaginale. 30 de grame de flori si frunze se pun la fiert, pentru 15 minute, intr-un litru si jumatate de apa. Strecurat, decoctul se foloseste in spalaturi locale.

sursa: ziare.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img