vineri, 29 martie, 2024

Cum folosim lavanda in infectiile fungice

Distribuie:

Publicat:

Infectiile fungice apar atunci cand tesuturile sunt invadate de una sau mai multe specii de fungi (ciuperci). Cand sistemul imunitar este slabit, organismul devine mediu propice de dezvoltare pentru ciuperci. Levantica (Lavandula officinalis), remediu forte Levantica s-a dovedit a fi un remediu forte contra infectiilor fungice, indiferent ca este vorba de candidoza vaginala sau de cea digestiva, de micozele pielii capului sau de cele care afecteaza degetele de la picioare.

Uleiul esential de levantica ataca si distruge toate speciile si tulpinile de ciuperci parazite pe care a fost testat. Infectii fungice la nivelul pielii capului si al tenuluiI Contra infectiilor fungice la nivelul pielii capului si al tenului, se combina o parte de ulei esential de lavanda cu zece parti de ulei de migdale. Cu solutia obtinuta se frictioneaza zonele afectate, de 1-2 ori pe zi. Micoze care afecteaza unghiile sau degetele picioarelor Contra micozelor care afecteaza unghiile sau degetele picioarelor, se face solutie dintr-o parte ulei de lavanda si trei parti ulei de masline. Acest amestec se picura pe o bucatica de tifon, care se aplica apoi pe zona afectata. Deasupra se fixeaza o folie de nailon, pentru a impiedica substantele volatile sa se evapore.

Candidoze digestive – Uleiul esential de lavanda – nu cel industrial, pentru parfumarea bailor si a locuintelor – se administreaza diluat in miere. Se iau 3-4 picaturi de ulei la 1 lingurita de miere, de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Candidoza vaginala – Se foloseste infuzie din tulpini inflorite de lavanda, sub forma de spalaturi, preparata astfel: – se pun 2 linguri de pulbere de tulpini inflorite de lavanda intr-o jumatate de litru de apa si se lasa la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, dupa care se strecoara; – extractul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca 1 litru de apa clocotita, dupa care se lasa sa se raceasca; – in final, se combina cele doua extracte.

Se foloseste uleiul esential integral de lavanda, care nu a fost saracit de substante active prin asa-numita fractionare si care nu are adaosuri chimice. Acest ulei integral este singurul recomandat pentru administrarea interna si externa, avand efectele terapeutice scontate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img