vineri, 29 martie, 2024

Cum folositi musetelul si valeriana pentru a calma starile nervoase

Distribuie:

Publicat:

Musetelul este cunoscut mai ales ca un bun dezinfectant ori pentru tratarea ochilor bolnavi. De asemenea, multi beau ceaiul de musetel ca pe aliment la micul dejun. Dar, putini stiu ca aceasta planta are si o alta calitate: detensioneaza, asa ca daca esti in cautarea unui remediu natural suta la suta pentru calmarea starilor nervoase, puteti alege intre musetel si valeriana. Sunt cele mai bune sedative din aria terapiilor blande.

Cum folositi musetelul
– Pentru indepartarea starilor tensionate, specialistii in medicina naturista recomanda ceaiul de musetel seara, inainte de culcare, cu putina lamaie proaspata.
– Inhalatiile cu ceai de musetel vor regla respiratia, ritmul cardiac va fi normalizat si astfel va veti putea odihni pana dimineata.
– Folosit sub forma uleiurilor esentiale, in baie, musetelul isi face rapid efectul. in baia obisnuita, cu apa la o temperatura suportabila, adaugati cateva picaturi de ulei esential. Mirosul placut si efectul sedativ al musetelului va vor detensiona pe loc si toate problemele vor disparea pentru cateva minute, pana cand veti adormi.
– Musetelul poate fi folosit cu succes pentru tratarea starilor de anxietate, dar efectele vor fi sesizate dupa cel putin o saptamana de tratament.

Cum folositi valeriana
– Ca tratament in eliminarea starilor nervoase, valeriana se poate folosi atat ca infuzie, cat si ca pudra sau tinctura. Are aceeasi actiune precum musetelul, diferenta fiind ca valeriana este mult mai concentrata, mai „puternica” si ar trebui sa fie folosita numai de adulti.
– Dozele in tratamentele naturiste cu valeriana sunt reduse, pentru ca uleiul volatil al plantei este foarte concentrat si o folosire necorespunzatoare poate avea efecte nedorite asupra organismului.
– Sub forma de infuzie, valeriana este eficienta daca se utilizeaza o data pe zi, iar daca folositi tinctura, o lingura dimineata este suficienta pentru un efect indelungat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img