miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum identifici punctele slabe ale unei persoane cu ajutorul paginii sale de Facebook

Distribuie:

Publicat:

Postările noastre pe rețelele de socializare sunt studiate cu atenție de potențialii angajatori și HR manageri, de foști iubiți și fostele iubite ale partenerilor noștri actuali. Paginile noastre pe rețelele de socializare sunt studiate de specialiștii bancari înainte de a oferi un credit. Și noi, fără să ne zgârcim, fără să ne gândim prea mult, oferim toate detaliile din viața noastră, inclusiv și punctele noastre slabe.

Sociologii și psihologii sunt siguri: orice postare este un mesaj clar transmis lumii întregi. Lipsa de postări – același lucru.

Iată ce spune despre personalitatea fiecăruia postările făcute pe paginile pe rețelele de socializare

1. Utilizator ascuns

Proprietarul unui astfel de pagini nu abundă cu informații despre el: în cont doar câteva fotografii și abonamente la grupuri. Cel mai probabil, în acest caz avem de-a face cu un introvertit care îi este greu să-și răsfețe viața și vorbească despre el.

În plus, un astfel de tip de comportament secretiv poate indica faptul că utilizatorul întâmpină dificultăți emoționale. Este posibil ca persoană să fie deprimată și nu dorește să intre în contact cu lumea exterioară.

 

2. Cuplul fericit

Psihologii sunt convinși că cei care adesea distribuie fotografii comune pe rețelele sociale, de fapt, se simt nesiguri în relație. În spatele mulțimii de fotografii comune ale cuplurilor stă necesitatea de a arăta și de a dovedi cuiva că sunteți fericiți și iubiți. Acest cineva ar putea fi fostul iubit, posibil concurenți sau prieteni mai puțin norocoși.

Cuplurile fericite nu se distrează de rețelele sociale pentru a arăta în mod constant întregii lumi cât de fericiți sunt și cum se devorează reciproc.

3. Miss / mister selfie

Un număr mare de poze selfie indică o stimă de sine scăzută a utilizatorului. Și vorbește și despre egoism. „Priviți cine este în centrul lumii” – e mesajul transmis de ei. Posesorul unui astfel de cont are mare nevoie de recunoașterea și aprobarea altora, sub formă de like-uri și comentarii măgulitoare, încercând astfel să se convingă că este bun de felul său.

4. Viața perfectă

Când te uiți la fotografiile unui astfel de utilizator ți se pare că viața lui este o idilă totală și o fericire radiantă. Imaginile vieții dulci se schimbă una după alta. Fiecare fotografie parcă țipă: „Uite, ce viață fericită am și cât de intens o trăiesc! Vezi cât îmi pot permite! ”

În spatele acestor imagini este dorința de a fi înaintea altora, de a arăta bogăția, de a le demonstra statutul. Și adesea o astfel de demonstrație a „vieții dulci” este doar o încercare de a scăpa de sine și de realitate.

 

5. Jurnal viu

Un astfel de utilizator distribuie pe pagina sa de toate: rețete, știri, imagini, starea de spirit, detalii despre viața sa și fotografii personale. Psihologii spun că o astfel de pagină spune că autorul său se simte singur și respins de societate sau se teme de el și încearcă să devină „de-al nostru” pentru întreaga lume.

Dacă pagina este dominată de share-uri ale articolelor, gândurilor, citatelor altor persoane, este un indicator că utilizatorul nu este o persoană creativă și preferă să reproducă ideile altora. O altă variantă – că este timid și pur și simplu jenat să se manifeste în public.

6. #Suntmamă

Pagina plină cu imagini ale copilului, cu dovezi ale realizărilor sale, primele cuvinte și pași, cursuri de dezvoltare cu el, video de la grădiniță și așa mai departe. Cel mai probabil, gazda paginii vrea să convingă pe alții și pe ea însuși, în primul rând, că în concediul de maternitate viața e frumoasă.

Aceasta este o încercare de auto-promovare și auto-afirmare prin intermediul copilului. Este imposibil să nu observați că această mamă a uitat de ea însăși și că, în afară de faptul că este părinte, ea este încă o femeie, o soție, o amantă, o profesionistă. Dacă ai o asemenea pagină, este important să te întrebi din când în când: „Unde sunt eu în toate astea? Ce vreau? La ce visez? ”

7. Miss / mister silueta perfectă

Pe astfel de pagini vei vedea corpul ideal, fotografiat din cele mai bune unghiuri. Și aici nu vorbim de sportivi profesioniști, ci de oamenii obișnuiți, obsedați de aspectul lor.

Acesta este un indiciu că o persoană nu este mulțumită de corpul său și, poate, are o imagine distorsionată despre sine. Astfel de oameni trebuie să se perfecționeze în mod continuu. Și aici e vorba de pregătire sportivă, chirurgie plastică, diete. Și este, de asemenea, o formă de concurență. „Aveți astfel de cuburi pe stomac, biceps și triceps?” – ca și cum te-ar întreba deținătorul profilului.

8. Miss / mister sexy

Pe astfel de pagini vei vedea o mulțime de fotografii făcute în cele mai bune unghiuri și adesea într-o formă semi-nudă. Fetele de pe aceste fotografii transmit mesajul: „Căut activ”. Și indiferent de sex, aceasta indică o stima scăzută de sine scăzută și că proprietarul profilului dorește aprobarea și încurajarea sub formă de like-uri.

9. Sufletul companiei

În cazul în care vezi o mulțime de imagini de acest gen, este un indiciu că personajul nostru tinde să aparțină unui anumit grup social, să fie acceptat și recunoscut de către acest grup de oameni. Acesta este modul său de avansare socială. Și un alt indicator al goliciunii interioare și al singurătății.

Abundența acestor imagini după vârsta de 30 de ani poate fi un indicator al infantilismului. La urma urmei, aceste fotografii sunt tipice pentru adolescenții care vor să-și găsească un loc într-o gașcă.

 

Se pare că aproape fiecare postare sau absența ei este un diagnostic. De fapt, nu este așa. Psihologii sunt de părere că, dacă o persoană își schimbă rar poza de profil, nu postează articole/poze/etc despre un anumit subiect, preferă să-și trăiască viața în totalitate, dar nu să stea cu ochii lipiți de ecranul gadgetului. Aceasta este o dovadă de maturitate, stima de sine înaltă și stabilitate emoțională.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img