sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum intindem parul cu placa fara sa ii facem rau

Distribuie:

Publicat:

In incercarea zilnica de a tine sub control parul rebel, multe femei aleg sa il intinda cu placa. Pe termen scurt, placa va „disciplineaza” parul si il face sa arate bine, dar pe termen lung supunerea lui in exces la temperaturi inalte il va deteriora. Iata cateva mici sfaturi pentru a va intinde parul cu placa fara a-l distruge: in primul, parul trebuie sa fie uscat bine cand va apucati sa il intindeti. Nu folositi temperaturi inalte la placa de par. Setati-o la temperatura medie. Poate ca operatiunea va dura putin mai mult, dar va veti proteja astfel pretioasa podoaba capilara. Este recomandat si sanatos sa mai faceti o pauza si sa va schimbati din cand in cand look-ul, alegand stilul potrivit personalitatii dumneavoastra. Evitand sa-l mai intindeti cateva zile la rand  cu placa, parul se va reface dupa acest tratament destul de brutal.

Subliniem inca o data cat de importanta este temperatura. Persoanele care se grabesc, au tendinta sa aleaga butonul pentru temperatura maxima. Poate ca il veti intinde mai repede, dar curand veti observa ca incepe sa se degradeze.
Cel putin o data pe luna sa va aduceti aminte sa aplicati un tratament reparator pentru par. Alegeti-l in functie de tipul parului dumneavoastra (gras, uscat sau mixt) si in functie de cat de des folositi placa.
Cand varfurile parului se usuca si se despica, este recomandat sa le taiati. Urmarea este ca parul va continua sa creasca mai sanatos. Varfurile uscate ii rapesc parului sanatatea, ca sa nu mai spunem ca sunt si inestetice.

De asemenea ar fi util sa folositi o crema de protectie (sau oricare alt produs de acest gen, precum ser sau ulei) inainte de a va intinde parul. Dupa ce ati aplicat-o, asteptati putin sa isi faca efectul. Apoi uscati-l bine. Dupa operatiunea aceasta il puteti intinde. inainte de a incepe sa va intindeti parul, aveti grija sa il descalciti. Daca sariti peste acest pas si raman noduri, riscati sa le ardeti cu placa. Despartiti parul in suvite si prindeti-le cu clame, apoi intindeti-le in ordine. 

Alta recomandare importanta: daca obisnuiti sa va vopsiti parul, trebuie sa aveti si mai mare grija sa nu il deteriorati in timp. Parul supus periodic unui astfel de tratament chimic este si mai sensibil. Alegeti o placa de intins parul de calitate. Cele ieftine se strica des, asa ca una mai scumpa se poate dovedi o investitie financiara mai buna pe termen lung. in afara de recomandarile deja mentionate, va readucem aminte ca dieta are si ea rolul ei in sanatatea parului. O dieta deficitara si folosirea in exces a temperaturilor mari pentru intinderea parului se pot dovedi o combinatie fatala pentru podoaba dumneavoastra capilara. Apa este de asemenea esentiala in mentinerea sanatatii parului dumneavoastra. Nu uitati sa consumati zilnic cantitatea recomandata de lichide.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img