luni, 18 martie, 2024

Cum iti sabotezi singura dieta

Distribuie:

Publicat:

Intrebarea ”De ce nu slabesc?” apare inevitabil in mintea oricum incearca tot felul de diete si exercitii istovitoare ca sa scape de kilogramele in plus. Asta pentru ca stii ca iti dai interesul si incerci sa respecti anumite reguli, insa la un moment dat constati ca nu mai reusesti sa dai jos kilogramele la fel de usor. Atunci trebuie sa analizezi putin obiceiurile pe care le ai zi de zi, deoarece chiar daca pare greu de crezut anumite lucruri marunte iti pot sabota serios dieta. Daca si tu ai grija la ceea ce mananci, incerci sa faci cat mai multa miscare si tii cont de numprul caloriilor, atunci poate ar fi bine sa fii atenta daca nu cumva faci aceste greseli care te impiedica sa slabesti.

Pentru ca sari peste micul dejun. Stiu ca ai auzit de nenumarate ori acest lucru, insa micul dejun chiar are o importanta mare atunci cand ti-ai propus sa slabesti. Daca ai tot amanat momentul, trebuie sa te organizezi putin ca sa incluzi un mic dejun sanatos in planul tau zilnic. Numeroase cercetari au confirmat faptul ca persoanele care obisnuiesc sa ia micul dejun reusesc sa-si mentina greutatea corporala in limite normale spre deosebire de cei care nu au acest obicei. Daca studiile acestea nu te conving, atunci doar gandeste-te logic: daca sari peste masa de dimineata, pana la pranz vei fi lihnita de foame si vei dori sa mananci mult si nesanatos.

Pentru ca nu bei suficienta apa. Care e primul lucru pe care-l faci dimineata la trezire, dupa ce ai fost la baie? Daca raspunsul e: ”beau cafea”, atunci poate ar trebui sa faci o schimbare daca vrei sa slabesti. Nu e vorba despre ceva care necesita mult efort, ba e chiar mai simplu: bea un pahar mare cu apa la temperatura camerei sau daca vrei apa calduta cu lamaie. Astfel te asiguri ca incepi ziua cu bine si ai grija de sistemul tau digestiv, care la randul lui te va ajuta sa slabesti mai usor. Consumul ridicat de apa chiar te ajuta sa slabesti, asa ca de ce sa-ti pui singura piedici?

Pentru ca mananci seara tarziu. Cred ca ai remarcat si tu pana acum ca mancatul seara tarziu poate sa puna in pericol silueta. Si explicatia este simpla: corpul va depozita aceste calorii care se depun ca grasime, deoarece nu apuca sa le arda. O gustare sanatoasa nu iti va face rau, dar incearca sa stai departe de frigider inainte de ora somnului. Opteaza pentru ceva usor la masa de seara si incearca sa nu o muti foarte tarziu. 

Pentru ca nu dormi suficient. Un program haotic de somn si neglijarea orelor necesare pentru revigorarea organismului va afecta in mod sigur si greutatea corporala.
Stii si tu ca atunci cand esti foarte obosita ai tendinta sa sari peste antrenamente, sa faci cele mai proaste alegeri alimentare si sa bei mai multa cafea decat ar fi cazul. Toate aceste lucruri marunte se aduna si te pot impiedica sa slabesti. De ce sa iti sabotezi singura dieta cand tot ce trebuie sa faci este sa dormi minimum 7 ore pe noapte? Facand acest lucru te asiguri ca nu iti incetinesti singura metabolismul si ca acesta va functiona corect, ajutandu-te sa arzi mai multe grasimi pe parcursul zilei. 

Pentru ca alegi alimentele fat-free sau fara grasimi. Pare o solutie buna la o prima vedere, insa nutritionistii avertizeaza ca tocmai aceste produse fara grasimi pot favoriza cresterea in greutate. De ce? Pentru ca atunci cand sunt indepartate grasimile, acel produs nu va mai avea niciun gust, iar pentru a compensa acest lucru, producatorii pot sa adauge mai multe zaharuri sau faina. In plus, studiile au aratat ca atunci cand mancam alimente fara grasimi apare tendinta de a manca mai mult. Asa ca mananca iaurtul integral pentru ca iti face mai bine, te ajuta sa slabesti si sa absorbi mai usor calciul si vitamina D, ambele esentiale pentru sanatatea oaselor. 

Pentru ca mananci in fata televizorului. Este foarte important ca atunci cand mananci sa faci doar acest lucru, fara ca atentia sa-ti fie distrasa de televizor sau telefon. Acest mic truc te va ajuta sa controlezi mai usor portiile si sa nu exagerezi cu cantitatile. Mai mult, te bucuri de aroma si textura alimentelor, fiind atenta doar la acest lucru, astfel ca senzatia sa satietate si de satisfactie este mai mare.

Pentru ca bei alcool destul de des. Data viitoare cand mai vrei sa bei un pahar de bere sau de vin, mai gandeste-te daca nu ai prefera sa mananci ceva in loc sa adaugi multe calorii din bautura. O bere din cand in cand nu iti va face rau, dar este foarte important sa nu faci din aceasta un obicei seara de seara. Acelasi lucru este valabil si pentru celelalte bauturi alcoolice care pot sa te ingrase si este mai bine sa le eviti sau sa le consumi ocazional. 

Pentru ca stai la birou toata ziua. Persoanele care isi petrec ziua de munca stand pe un scaun au un risc mai mare de a pune kilograme in plus. Cea mai buna solutie este sa te ridici la fiecare 60-90 de minute, sa faci o mica plimbare sau cateva exercitii de stretching. Daca nu ai incotro si trebuie sa stai mult timp pe scaun, aceste mici schimbari te pot ajuta sa nu intepenesti si sa accelerezi metabolsimul. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img