miercuri, 17 aprilie, 2024

Cum ne ajuta dieta cu suc de castraveti

Distribuie:

Publicat:

Castravetele face parte din familia pepenilor și a dovlecilor, numita Cucurbitacee si ofera beneficii de sanatate la nivel intern si extern. Castravetii (Cucumis sativus) contin 95% apa si aproape nici un pic de calorii. Din acest motiv sunt recomandati in curele de slabire si detoxifiere rapida, sub forma de suc proaspat. Sucul de castraveti are un efect puternic de curatare a organismului de toxine, si de aceea poate fi utilizat si pentru tratarea gutei. Este un depurativ excelent si un aliment racoritor pentru vara. Are efecte diuretice puternice de dizolvare a acidului uric si de eliminare a excesului de apa din corp.

Sucul de castraveti este o bautura nutritiva, bogata in vitamine (A, B3, B5, B7, B9, C, K) si minerale (calciu, potasiu, sodiu, magneziu, mangan, fier, zinc, fosfor) la care se adauga fibre alimentare. Aceste suc Hidrateaza si oxigeneaza, Regleaza tranzitul intestinal si usureaza digestia, Stimuleaza eliminarea apei din tesuturi, Elimina depozitele de grasimi (mai ales de pe abdomen), Adjuvant pentru diabetici. Se recomanda in litiaza renala, guta si artrita. Usor laxativ, sucul de castraveti marunteste calculii renali, calmeaza colicile, iar prin continutul de minerale previne caderea parului si ajuta la intarirea unghiilor.   Prepararea sucului: se amesteca o parte suc de castraveti la trei parti de sfecla rosie, 11 parti de suc de morcovi si una de zeama de lamaie.

Dieta cu suc de castraveti te ajuta sa-ti detoxifici organismul de substantele toxice. In orice sezon poti tine o dieta cu suc de castraveti, insa eficienta maxima si-o dovedeste vara, cand consumul de apa este mai mare, iar fructele sunt incluse mai mult in alimentatie. Siliciul creste tonusul si repara tesutul cartilaginos ceea ce implicit duce la ameliorarea suferintei in bolile articulare. Atunci cand este combinat cu suc de morcovi, substantele nutritive pot suplini tratamentul in avitaminoze, guta si reduc durerile provocate de artrita. Cura poate dura intre 3 si 4 saptamani, cu un pahar de 200 de mililitri de suc de castraveti combinat in parti egale cu suc de morcovi, baut dimineata pe stomacul gol.

Sucul de castravete inseamna 95% apa vie (este apa alcalina). Apa vie sau apa naturala este o excelenta cale de eliminare a toxinelor, faciliteaza digestia si promoveaza scaderea in greutate. Sucul de castraveti mai are un beneficiu major in dieta: combate retentia apei in organism. Uneori, apa este retinuta in tesuturi, iar circulatia limfatica nu se mai realizeaza corect. Gleznele umflate si ochii pufosi sunt doar doua semne ale retentiei apei in organism. O dieta cu suc de castraveti te va scapa de aceasta problema, iar tu vei pierde greutatea apei retinute in tesuturi. De asemenea, castravetele contine ingrediente active care sparg celulele de grasime si contribuie la eliminarea lor prin urina.

Cura de slabire cu suc de castraveti dureaza 3 zile, timp in care se pot bea cate 2 pahare de suc pe zi. Se pot consuma si castraveti ca atare sau incorporati in salate de legume si fructe. Nu exista limita la aceste legume. La cina se mananca intotdeauna un bol mare cu salata de castraveti. Salatele cu castraveti pot include si rosii si ceapa, morcovi, oregano, marar, ulei de masline sau mere. Sucul de castraveti are un gust searbad, de aceea se poate bea in combinatie cu alte fructe sau legume si condimente (ghimbir, menta). Cel mai simplu suc se poate obtine din 2-3 castraveti, zeama de lamaie, apa si cateva felii de radacina de ghimbir. Se poate bea un litru de suc pe zi, impartit in patru portii.

Sterolii din castraveti reduc colesterolul si ajuta pancreasul sa produca mai multa insulina ceea ce duce la reducerea nivelului glicemiei. Sucul de castravete are capacitatea de a mentine la un nivel normal zaharurile din sange inclusiv in cazul celor care au diabet. Castraveții sunt o sursa surprinzatoare de substante care blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase. Castravetii contin substante care atunci cand ajung in tractul digestiv din corpul nostru, se leaga cu bacteriile prezente si le transforma in substante care combat cancerul determinat de tulburarile hormonale pe baza de estrogen. Vorbim aici despre cancerul de san, ovarian, uterin sau de prostata.

Aportul zilnic recomandat de vitamina K este deseori insuficient, desi aceasta vitamina este foarte importanta pentru sanatatea oaselor. Sucul de castravete este o excelenta sursa de vitamina K care asigura oase puternice, dar mentine in egala masura si sanatatea rinichilor si joaca un rol important in coagularea sangelui. Aciditatea gastrica este o problema pentru foarte multi oameni, fiind efectul unui ritm de viata nesanatos. Continutul de nutrienti al sucului de castravete regleaza nivelul pH-ului gastric fara sa afecteze procesele naturale de digestie asa cum o fac antiacidele de sinteza.

Pentru prepararea sucului, se storc castravetii cu tot cu coaja, pentru a beneficia de nutrientii si fibrele solubile care se absorb rapid in tractul intestinal. Daca acestia nu sunt organici, se vor spala foarte bine inainte de utilizare. Gustul sucului de castravete este atat de ușor si fad, incat poate fi amestecat cu aproape orice fructe sau legume. Se adauga in robotul de bucatarie sau storcatorul de fructe urmatoarele ingrediente: – 2 castraveti; – 2 morcovi sau/si 2 mere; – o telina mica sau sfecla (optional); – sucul de la o jumatate de lamaie. Se bea dimineata pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de micul dejun sau cu o jumatate de ora inainte de masa de pranz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img