joi, 28 martie, 2024

Cum poti sa slabesti garantat cu aceasta salata delicioasa

Distribuie:

Publicat:

Telina este un aliment ideal pentru o dieta sanatoasa. Datorita mineralelor din telina, se echilibraza ph-ul sangelui si se neutralizeaza aciditatea. Telina este tonica si reuseste sa rehidrateze organismul. Este un bun diuretic, stimuland productia de urina si ajutand la eliminarea excesului de lichid din intregul organism. De asemenea, telina mai ajuta la constipatie, colesterol, colon, la inflamatii, scaderea tensiunii arteriale, functia renala, sistemul nervos, sau la pietre la vezica urinara.

Urmatoarea salata este ideala pentru cei care au probleme cu greutatea sau care pur si simplu doresc sa aiba un stil alimentar sanatos. Pentru preparare, aveti nevoie de:

2 portocale

100 grame telina

100 grame rosii ciresine

1 salata verde

1 legatura de ceapa verde

2 catei de usturoi

30 ml ulei

20 ml otet

20 grame sare

2 grame piper alb

5 grame concentrat de supa (optional)

Te curata telina, se spala si se taie in baghete subtiri, iar o portocala se curata si se taie felii, apoi baghete. Separat, intr-un vas, se amesteca frunzele de salata si ceapa verde taiate rondele, usturoiul feliat si rosiile ciresine taiate in sferturi.

Legumele si salata verde din vas se stropesc cu putin otet, se adauga telina si portocala taiate, dupa care se amesteca impreuna. Intr-un castronel se amesteca concentratul de supa, piperul si zeama de la portocala ramasa, apoi se adauga si uleiul, iar cu acest amestec se stropeste salata. Datorita portocalei, salata este dulceaga si se recomanda folosirea unor frunze de salata mai amarui. Salata verde se poate inlocui cu untisor, laptuci sau rucola.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img