joi, 28 martie, 2024

Cum poti scapa de durerea in gat in doar 4 ore

Distribuie:

Publicat:

Multe infectii, inflamatii sau alte afectiuni pot determina durerea de gat. Cele mai frecvente cauze sunt raceala, gripa si angina streptococica. Artrita reumatoida si alte afectiuni inflamatorii pot de asemenea sa asocieze si dureri de gat.

Alergia la praf, polen, par de animale sau alti agenti iritanti poate determina rinita alergica. In acest caz, excesul de mucus de la nivelul nasului se acumuleaza la nivelul faringelui si poate produce iritatia acestuia. Ca urmare poate aparea durerea de gat sau inflamatia faringiana.

Efortul muscular aparut ca urmare a strigatului, vorbitului tare intr-un mediu zgomotos sau vorbitului timp indelungat fara pauze determina durere de gat si raguseala.

Durerea de gat poate debuta brusc si sa dispara rapid asa cum se intampla dupa o suprasolicitare vocala. O durere de gat cronica se manifesta o lunga perioada de timp si poate fi determinata de fumat sau o tumora laringiana.

Reteta naturista pentru tratarea durerii in gat
Ingrediente
1/2 pahar de seminte de chimen zdrobite intr-o rasnita de cafea
1 lingura de coniac
1.25 pahar de apa

Mod de preparare
Turnati intr-un vas 1 pahar de apa, adaugati chimenul si puneti la fiert pentru 15 minute. In final trebuie sa obtineti o masa vascoasa asemeni zatului de cafea.

Strecurati decoctul, mai adaugati un sfert de pahar de apa si aduceti-l din nou la fierbere. Luati-l de pe foc si adaugati in el coniacul.

Consumati acest remediu cate 1 lingura la fiecare 30 minute. Deja dupa 2 ore durerea in gat va scadea si va va fi mult mai usor sa inghititi. Iar peste 4 ore angina va disparea definitiv. Puteti continua sa beti medicamentul, in cazuri severe ale bolii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img