marți, 19 martie, 2024

Cum poti slabi prin autohipnoza

Distribuie:

Publicat:

In opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, totul pleaca din mintea noastra. “Stomacul stocheaza cit ii dam si stie sa se autogospodareasca, dar mintea este cea care controleaza intreg corpul. Mintea iti spune ca esti slab, cand tu in realitate ai 10-15 kilograme in plus, tot mintea iti spune sa mananci peste masura cand esti stresat, aceeasi minte iti spune ca e mai bine sa stai in fotoliu toata ziua si sa te uiti la TV si ca sportul este un efort inutil. Totul pleaca din creier, unde ne programam cine suntem si cine vrem sa devenim. Daca vom reusi sa ne programam mintea, atunci inclusiv slabitul nu o sa mai fie o problema pentru noi”, explica specialistul.

“Atunci cand experimentam autohipnoza, suntem in tot acel timp in control, insa diferenta este ca atentia noastra se focalizeaza pe un punct sau stimul. In acea faza, mintea subconstienta este mult mai receptiva la sugestiile pe care vrem sa i le transmitem. Este ca atunci cand ne constientizam respiratia. Noi respiram tot timpul, insa nu tot timpul suntem constienti de asta”, declaraa Eugen Popa.

Care sunt pasii pentru a slabi prin autohipnoza?

1) Porneste cu o idee clara. Cum vrei sa arati? Nu cate kilograme vrei sa ai sau cate vrei sa dai jos, ci cum vrei sa arati?

2) Stabileste cum vrei sa te simti cand vei avea forma si dimensiunile dorite

3) Inspira si expira lent, profund, de 5 ori, de fiecare data inspirand relaxare si expirand stres si tensiune. Cu fiecare repetare, relaxeaza-te tot mai adanc si mai natural

4) Repeta mental imaginile cu tine asa cum iti doresti sa arati si sa te simti.

sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img