vineri, 19 aprilie, 2024

Cum pregatim organismul pentru sezonul cald

Distribuie:

Publicat:

Desi ne bucuram ca a vara este tot mai aproape, aceasta perioada este una grea pentru organismul nostru. Slabiciunea care se resimte in urma primaverii, combinata cu excesele asociate cu vacanta de vara reprezinta o combinatie periculoasa pentru multi oameni. Totusi, exista lucruri pe care le poti face pentru a-ti intari organismul in timpul sezonului cald. Acestea sunt cateva dintre ele.

Ajuta-ti corpul sa se adapteze. Odata cu venirea verii, organismul nostru are nevoie de „intariri” pentru a se putea adapta la noile conditii de mediu. In aceasta perioada sunt recomandate suplimentele alimentare pentru a inlocui resursele pierdute pe perioada iernii si a primaverii. Vitamina A ajuta la protejarea pielii, a mucoaselor si previne infectiile. Ea se gaseste in multe alimente de origine animala sau vegetala. Lipsa vitaminei A poate cauza lipsa poftei de mancare, diaree si eruptii acneice. Vitamina D are un rol esential in formarea si mentinerea oaselor puternice. Ea poate fi produsa in mod natural de organism in prezenta soarelui, dar dupa sezonul rece lunga nivelul de vitamina D este de obicei foarte scazut. In ultimii ani, lipsa vitaminei D a fost asociata cu aparitia bolilor sistemului osos, bolilor autoimune si a cancerului.

Vitamina C asigura functionarea corecta a sistemului imunitar, scade colesterolul si are rol in absorbtia fierului. De asemenea ajuta la combaterea oboselii, a depresiei si elimina ametelile. Alte vitamine si minerale utile in aceasta perioada sunt vitamina E, complexul de vitamine B, magneziul, zincul si fierul. Natura ne ofera solutii. Remediile naturale sunt o sursa inepuizabila de sanatate si energie, fara efecte secundare. Vara poti consuma o serie de ceaiuri bio, care ajuta la combaterea problemelor care apar odata cu acest anotimp. Ceaiul de trifoi si ceaiul de urzici diminueaza simptomele alergiilor reducand inflamatia cailor respiratorii si usurand respiratia. Ceaiul de eucalipt si cel de cimbru reduc congestia si inflamarea pielii. Fructele si legumele de sezon, in combinatie cu ceaiurile pentru detoxifiere, ajuta la curatarea si revigorarea organismului. Ceaiul de pelin, ceaiul verde si cel de musetel au efect detoxifiant. Acestea sunt recomandate si pe perioada verii, cand tindem sa facem excese alimentare.

Iarna, corpul depoziteaza grasimea pentru a se putea incalzi mai bine. Vara, eliminarea acestor grasimi poate fi o bataie de cap. Ceaiurile de slabit pot veni in ajutorul dietei si a activitatii fizice pentru a ne ajuta sa revenim in forma in timpul sezonului cald. Consumand zilnic un litru de ceai de crusin sau de coada soricelului putem da jos mai usor kilogramele in plus. Atentie la tensiunea arteriala. Schimbarea de presiune si alimentatia nesanatoasa din timpul sezonului rece pot provoca modificari ale tensiunii arteriale si probleme cardiologice in perioada verii. In anotimpurile calde se manifesta cel mai adesea afectiunile cardiace si creste atat numarul infarctelor cat si al accidentelor vasculare cerebrale. In aceasta perioada se recomanda o monitorizare atenta a presiunii arteriale pentru a depista din timp acest tip de probleme.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img