joi, 28 martie, 2024

Cum pui varza la murat. Reteta traditionala moldoveneasca

Distribuie:

Publicat:

Cum pui varza la murat. Potrivit traditiei, varza se pune la murat in luna octombrie, de Sf Dumitru. Mai jos, va prezentam o reteta traditionala de varza murata moldoveneasca. 

Cum pui varza la murat. Varza trebuie sa aiba frunze fine si subtiri, ideala pentru sarmale. Curata frunzele de deasupra, ccotorul din interior si fa o gaura in el. Aici vei pune o lingura rasa de sare. Daca varza e prea mare, o poti taia in patru si poti pune sare pe langa ea. Verzele mai mari vor fi asezate jos.

Cum pui varza la murat. Se completeaza butoiul cu apa rece si se mai adauga 20 g de sare la 1 kg de apa rece. Daca nu ati pus sare in cotoare, se adauga 30-35 g de sare la 1 litru de apa.

Varza se poate pune la murat si cu apa clocotita Se masoara cantitatea de apa necesara, se pune sarea si se fierbe pana da in clocot. Se tine 3-4 zile si se scurge, apoi se mai clocoteste o data si se pune peste varza.

Cum pui varza la murat. Puteti mura, pe langa varza, si conopida, gutui si alte legume. Daca vreti sa colorati varza, puteti adauga si cateva sfecle rosii in butoi. Sau chiar varza rosie.

Cum pui varza la murat. Puteti adauga bete de marar sau seminte de chimen. Daca puneti busuioc la muraturi, in apa, lichidul nu se va balosi. Varza se vantura zilnic pana cand se mureaza complet, sufland aer in butoi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img