vineri, 29 martie, 2024

Cum putem profita beneficiile lavandei folosind-o in bucatarie

Distribuie:

Publicat:

Francezii folosesc lavanda mult, mai ales vara. Au grija sa o usuce si sa o foloseasca apoi tot anul. Este nelipsita din Herbes de Provence, celebrul amestec de rozmarin, oregano, maghiran si cimbru. Trebuie sa ai insa grija cu ce o combini si ce cantitate folosesti.

In primul rand, asigura-te ca gatesti cu lavanda culinara. Ca si uleiul de cocos, exista lavanda care se foloseste doar in scop cosmetic, de exemplu. Lavanda englezeasca este cea mai dulce si des intalnita in bucatarie.

Nu abuza de aceasta mirodenie. Moderatia este cuvantul de ordine, incepe cu cantitati foarte mici. Aroma lavandei este extrem de puternica si nu vei dori ca in final sa ai parte de o prajitura amara sau de o friptura cu parfum greu.

Pentru prajituri, iti poti prepara un zahar fin pe care sa-l folosesti cand doresti: intr-un mojar sau cu ajutorul unei rasnite, macina lavanda si zahar. Sau combina mierea cu lavanda pentru un gust altfel.

Pentru a te bucura cu adevarat de aroma ei, combina florile de lavanda cu zeama sau coaja de lamaie proaspata in prajituri.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img