miercuri, 27 martie, 2024

Cum putem slabi in functie de profilul hormonal

Distribuie:

Publicat:

Una dintre cel mai des folosite cure de slabit este dieta in functie de profilul hormonal, conceputa de medicul Pierre Nys, endocrinolog si nutritionist. Expertul spune ca prin intermediul acestei diete va asigurati o diminuare in greutate de circa doua-opt kilograme intr-o luna. Pierre Nys sustine ca oamenii au parte de trei tipuri de dereglari, respectiv trei profiluri hormonale: insulinic, leptinic si stresat. Sa descoperim care sunt acestea!

Daca aveti profilul insulinic, atunci veti avea tot timpul o mare pofta de mancare, rontaiti dulciuri si va gasiti relaxarea in mancare. In plus, obisnuiti sa dormiti dupa-amiezile si aveti umerii mai mari decat bazinul, posibil sa fiti suferind de diabet. In cazul in care va propuneti sa dati jos cateva kilograme timp de o luna trebuie sa va abtineti de la alimente bogate in zaharuri sau in grasimi, de la rontaitul intre mese, de la consumul de mezeluri si de produse lactate grase, potrivit taifasuri.ro.

Daca faceti parte dintre persoanele care au profilul stresat, va veti refugia in diverse feluri de mancare. De asemenea, preferati mancarea sarata in loc de cea dulce, consumati multa cafea, sunteti balonati, iritabili, iar greutatea dumneavoastra corporala variaza fara un motiv aparent. Printre alimentele pe care le puteti manca se afla legume verzi, cu indice glicemic scazut si ale caror fibre reduc trecerea grasimilor in sange (mazare, fasole verde), paste, orez, peste, pui, iaurturi naturale, apa si ceai.

Daca aveti profilul leptinic, atunci va intereseaza sa aveti parte de mancaruri lejere, sariti deseori peste mese, nu va place grasimea, aveti bazinul mai larg decat umerii si sunteti deseori constipati. In cazul in care v-ati propus sa slabiti, timp de patru saptamani trebuie sa va abtineti de la dulciuri, mezeluri, carne grasa, branzeturi. Puteti totusi manca peste, carne de pasare, fainoase, legume si fructe. In plus, puteti bea apa si ceai si este bine sa mancati la ore fixe si sa nu mai sariti peste mese! (A.M.)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img