Arabii o numesc "karkadeh" si o beau transformata in ceai. Acrisor, revitalizant, ceaiul de hibiscus este un elixir care invioreaza corpul si mintea, si topeste grasimile. Poate fi servit cald sau rece, amestecat cu alte ceaiuri sau cu suc de fructe. Ajuta organismul sa accelereze metabolismul si sa imbunatateasca digestia, noteaza formula-as.ro. Are si proprietati detoxifiante si diuretice, eliminand apa in exces din tesuturi.
Florile de hibiscus se gasesc la magazinele naturiste si in farmacii. Iata cateva sugestii de utilizare:
Ceai de hibiscus: peste 2 linguri cu petale de flori de hibiscus sau 2 pliculete cu hibiscus turnati o cana cu apa clocotita. Acoperiti vasul si lasati planta 10 minute la infuzat, apoi strecurati. Apa se va colora intai in violet, apoi in rosu. Se beau 4-5 cani pe zi.
Macerat de hibiscus: peste 2 linguri cu pulbere de hibiscus adaugati o cana cu apa la temperatura camerei. Lasati la macerat cel putin 7 ore, strecurati si beti. Se beau 3 cani pe zi.