vineri, 19 aprilie, 2024

Cum reactioneaza organismul dupa un pahar de cola

Distribuie:

Publicat:

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de acest suc, în stomac ajunge cantitatea a zece lingurite de zahar, doza maxima recomandata zilnic. Organismul nu respinge continutul ridicat de zahar, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aroma, pentru a nu simti gustul la intensitate maxima.

Dupa 20 de minute nivelul de zahar din sange creste vertiginos, eliberand o cantitate masiva de insulina în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reactioneaza transformand zaharul în grasime.

La 40 de minute dupa ce ai baut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeina. Tensiunea arteriala începe sa creasca, iar ficatul elibereaza si mai mult zahar în sange. Receptorii de adenozina din creier sunt blocati, prevenind starea de somnolenta.
Dupa 45 de minute corpul accelereaza productia de dopamina, stimuland centrii placerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de bautura carbogazoasa actioneaza asemeni heroinei.

VIDEO: Ce se intampla cand iti speli parul cu Coca-Cola? Rezultatele te vor uimi

La 60 de minute dupa ce ai baut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixeaza calciul, magneziul si zincul la nivelul intestinului subtire, ceea ce provoaca o accelerare a metabolismului. Organismul începe sa resimta si efectele diuretice ale cofeinei continuta de acest tip de suc.
O femeie din Noua Zeelanda a murit din cauza dependentei de Coca-Cola.

Obisnuind sa bea zilnic cate 7,5 litri de cola, doctorul care s-a ocupat de cazul ei a constatat ca suferea de hipokaliemie, o afectiune ce presupune existenta un nivel scazut de potasiu în organism si care ar fi fost cauzata, cel mai probabil, de consumul mare de Coca-Cola.

Medicul crede ca un alt factor care ar fi contribuit la decesul femeii ar fi fost nivelul ridicat de cafeina pe care îl contin bauturile de tip cola.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img