vineri, 29 martie, 2024

Cum recunosti un ananas copt

Distribuie:

Publicat:

Ananasul este unul dintre fructele pe care este cel mai greu sa il cumperi. Nu iti poti da seama usor daca este sau copt, pentru ca sub spinii si coaja lui se pot ascunde multe. La exterior poate sa para perfect, iar cand ajungi acasasi il tai sa fie stricat. Ai nevoie de un ananas copt ca sa te poti bucura de aroma si textura sa.

Totusi, nu este greu sa iti dai seama daca fructul pe care vrei sa il cumperi este sau nu copt.

Culoarea

Ananasul iti schimba culoarea de la gri-verzui la galben in timpul procesului de coacere. Ca regula generala trebui sa stii ca trebuie sa fie cat mai galben ca sa te asiguri ca este copt. Trebuie sa fie galben auriu pe intreaga suprafata. Daca are pete portocalii inseamna ca trebuie sa il lasi in galantar pentru ca incepe sa se strice. Un lucru pe care trebuie sa il stii despre ananas este ca dupa culegere nu se mai coace.

Aspectul

Tepii vor fi tot acolo odata ce ananasul se coace, dar diferenta este ca va fi un mic mai moale cand este bun de mancat. Daca este prea tare, mai bine nu il cumperi.

Mirosul

Ananasul trebuie mirosit in partea de jos. Trebuie sa fie o aroma fructata, dulce, proaspata. Daca deja emana un iz de fermentat, asemanator cu cel al otetului inseamna ca nu mai are mult pana se strica.

Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.

sursa: gustarte.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img