vineri, 29 martie, 2024

Cum rezistam stresului emotional

Distribuie:

Publicat:

Stresul este o parte inevitabila a vietii. Indiferent daca provine de la asteptarile noastre legate de locul de munca sau de oamenii din jurul nostru, el este intotdeauna acolo.  Uneori, nivelul de stres cu care suntem nevoiti sa ne confruntam este coplesitor. Stresul emotional este greu de identificat deoarece  poate fi cauzat de atat de multi factori. Cu toate acestea, exista numeroase modalitati de a face fata stresului intr-un mod sanatos. In continuare iti vom prezenta care sunt cele mai eficiente moduri de a gestiona eficient stresul emotional.

Nu te izola

Multi dintre factorii de stres cu care ne confruntam ne vor face sa ne simtim singuri, ca si cand nu e nimeni sa ne asculte. Este necesar sa te deschizi in astfel de momente si sa obtii ajutorul necesar pentru a scapa de stres. Chiar daca nu ai dispozitia necesara de a socializa, a te afla in preajma oamenilor pozitivi te poate ajuta enorm sa-ti limpezesti mintea de ganduri negative. Daca nu doresti in mod deosebit sa stai in preajma familiei si prietenilor, poti sa faci voluntariat la organizatiile din comunitatea ta.

Incearca meditatia

Meditatia este o optiune excelenta pentru ca te poate ajuta sa te relaxezi, sa-ti clarifici gandurile si poate ajuta la ameliorarea stresului emotional. Concentrandu-te pe starea de calm, vei invata sa-ti redirectionezi gandurile in loc sa te concentrezi pe aspectele negative. Respiratia constienta este o modalitate excelenta prin care poti aduce mai mult calm in viata ta.

Stresul emotional nu afecteaza tratamentul de fertilitate

Gaseste un terapeut

Daca ideea de a impartasi stresul emotional cu prietenii sau cu familia te face sa te simti incomod, poti cauta intotdeauna un terapeut pentru a te ajuta daca nivelul de stres este unul alarmant. Discuta cu acesta despre problemele cu care te confrunti in viata de zi cu zi si vei simti usurarea. De asemenea, poti descoperi unele dintre cauzele stresului, ceea ce te va ajuta sa faci modificarile necesare pentru a le elimina.

Un animal de companie te poate ajuta

Studiile arata ca animalele de companie au o mare influenta asupra sanatatii noastre emotionale. Uneori, doar posibilitatea de a imparti o legatura cu o alta creatura vie este suficienta pentru a te simti mai bine si pentru a reduce anxietatea.

Ai grija de corpul tau

Exercitiile fizice reprezinta o modalitate excelenta de a tine stresul sub control. Yoga poate fi linistitoare si te poate face sa te simti relaxat in interior si in exterior. Ar trebui sa eviti consumul de alcool sau de substante ilegale pentru ca acestea pot adauga la anxietate si stres. Mancarea sanatoasa va contribui, de asemenea, la reducerea nivelurilor de stres. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru corpul si mintea voastra este sa obtineti o cantitate adecvata de somn.

Bucura-te de momentele de singuratate

Aici nu discutam despre a te inchide fata de lumea din jurul tau. Uneori suntem coplesiti de toate treburile de zi cu zi pe care le avem  si de toate provocarile vietii. Este foarte important sa luam o pauza pentru a ne relaxa din cand in cand. Poti sa mergi intr-o zi la spa sau sa mergi la un film singur. Poti incerca sa scrii intr-un jurnal gandurile care nu-ti dau pace. De asemenea, ai putea dori sa petreci acest timp relaxandu-te in natura pentru a scapa de influentele digitale.

Accepta-ti emotiile

Este foarte important sa ne adresam starile emotionale de indata ce se intampla. Mai degraba decat sa incerci sa reprimi emotia, permite-ti sa simti ceea ce simti in acel moment. Acceptarea emotiilor si a stresului pe care-l provoaca iti va permite sa te eliberezi de rezistenta interioara si sa renunti la obsesia legata de ele. Concentrandu-te asupra modului in care te simti in momentul in care simti stresul, te vei simti mult mai impamantat si mai putin lipsit de control. Vei reduce, de asemenea, nevoia de a reda aceste momente, astfel incat nu va trebui sa mai retraiesti nici o perioada de stres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img