sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum s-au pacalit zeci de romani, cumparand pui vopsiti care erau vanduti ca pasari crescute la curte

Distribuie:

Publicat:

Politistii au confiscat zeci de pui vanduti la strada de comercianti de ocazie, care sustineau ca acestia sunt crescuti la curte, dovada fiind culoarea galbena a pasarilor. Cumparatorii realizau abia acasa ca au fost pacaliti dupa ce puneau carnea la fiert, iar apa se colora in galben.

Politistii locali din cadrul Serviciului Control Activitati Comerciale Galati au descoperit in afara pietii Calea Basarabiei, din Galati, doua persoane care comercializau carne de pasare in conditii igienico-sanitare improprii si fara a detine documente de provenienta a marfii. Cantitatea de 12 kilograme de carne de pasare a fost ridicata in vederea confiscarii si predata unui operator economic autorizat pentru distrugere.

Persoanele in cauza, conform prevederilor legii 12/1990, au fost sanctionate cu amenda in valoare de 500 lei, fiecare. Pentru a nu fi amendata, la vederea oamenilor legii, o a treia persoana a fugit, abandonand 9,5 kilograme de carne de pasare. Din primele verificari, oamenii legii au constatat ca cele doua persoane le spuneau eventualilor cumparatori ca pasarile comercializate sunt crescute la curte, ele avand si o culoare specifica (galbena). Politistii locali, care detineau informatii ca respectiva carne nu provine de la pasari crescute in gospodarii proprii, ci din magazine, au facut o proba si au constat ca in contact cu apa, carnea redevenea alba. Practic, comerciantii de ocazie colorau carnea cu o substanta galbuie pentru a pacali clientii la pret.

"Mai multi cetateni ne-au adus la cunostinta ca au achizitionat carne de pasare, ,,de curte”, insa la momentul prepararii au constatat ca apa devenea excesiv de galbena. Pentru a evita astfel de situatii, recomandam galatenilor sa achizitioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate si autorizate corespunzator”, a declarat Danut Munteanu, seful Serviciului Control Activitati Comerciale si Biroul Evidenta Persoanelor Galati. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img