marți, 16 aprilie, 2024

Cum să îți crești imunitatea în 10 pași simpli?

Distribuie:

Publicat:

Riscurile pentru imunitatea ta, iarna sunt mult mai mari comparativ cu restul anului. Iata 10 metode care cresc imunitatea în mod natural. Le poate aplica oricine, le poate respecta oricine cu efecte benefice pentru imunitatea generală a organismului.

1. Mâinile curate

În sezonul rece a te spăla pe mâni este un gest pentru imunitatea ta. Trebuie să face acest gest corect. Un spălat pe mâni adevărat înseamnă apă calda şi săpun în doă reprize. În plus, şterge-te pe mâni cu servete de hârtie.

2. Dormi

Somnul este un stimulent natural al impunităţii. Ideal, pentru stimularea impunităţii trebuie să dormi între 8 şi 10 ore din 24 de ore ale unei zile.

3. Nu fuma

Fumatul este un inamic al impunităţii, deci renunţă la ţigări sau măcare încearcă să reduci numărul ţigărilor şi să creşti intervalul între două ţigări.

4. Nu te izola

Există ideea că trebuie să te fereşti de aglomeraţii pentru a nu ”lua” viruşi. În principiu este corect, dar izolarea scade capacitatea naturală a organismului de face anticorpi şi implicit scade imunitatea. Comunitatea este cel mai bun mediu pentru stimularea sistemului impunitar.

5. Fă miscare

Mişcarea fizică creşte îm mod natural impunitatea pentru că stimulează sistemul limfatic şi prin aceasta pune în circulaţie mai multe celule albe.

6. Combate stresul

Stresul este considerat un fel de rău necesar, dar printre alte efecte negative pe care acesta le aduce este şi acela de a reduce capacitatea de rezistenţă a organismului. dacă stresul nu poate fi evitat, o soluţie este să înveţi să te relaxezi şi să ţii stresul sub control.

7. Gandeşte pozitiv

Studiile arată că afirmatii, vizualizari şi meditatia poate ajuta sistemului imunitar. A-ţi spune sunt sănătos şi totul merge bine este mult mai eficient din punct de vedere energetic decât a te teme de boală şi de ceea ce-ţi rezervă viitorul. A gândi pozitiv este una din cele mai accesibile căi care înving stresul şi stimulează sistemul imunitar.

8. Stimuleaza-ţi sistemul imunitar

Peste 70 la sută din ceea ce inseamnă sistem imunitar este în intestin. Aici se află celulele T, dar mai ales bacteriile bune care ajuta la lupta împotriva bacteriilor patogene şi a viruşilor. Deteriorarea florei intestinale duce la scaderea imunittăţii generale. Alimentele care stimulează sănătatea bacteriilor intestinale şi sursele naturale de probiotice sunt esenţiale pentru susţinerea sistemului impunitar.

9. Mănâncă sănătos

Asta înseamnă că nu trebuie să omiţi fructele şi legumele, sursele de probiotice, alimentele bogate în proteine. Este esenţial ca dozele zilnice necesare de vitamine A, C şi E, la care se adaugă beta-caroten şi zinc să fie acoperite din alimentaţie.

10. Bea apa şi elimină alcoolul

Apa este esenţială şi fundamental necesară pentru toate procesele metabolice din organism. Nimic din chimia complicată care are lor în organism nu se poate realiza fără un aport corect de apă. Apa susţine sistemul imunitar mai mult decat o fac toate celelalte sfaturi la un loc.

Paradiz studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img