marți, 19 martie, 2024

Cum sa adormi foarte repede

Distribuie:

Publicat:

Ne petrecem o treime din viata dormind. Poate pare mult, dar avem nevoie de aceasta odihna pentru a ne încarca bateriile. Daca nu dormi suficient, nu suntem capabili sa muncim, sa studiem, sa avem o dispozitie buna, sa fim sanatosi etc. Daca îti vine greu sa dormi, stii cu siguranta ca nu este foarte placut sa te duci la birou cu cearcane sub ochi. Eficienta ta la locul de munca, judecata, memoria si capacitatea de concentrare scad vertiginos. Mai mult, lipsa somnului poate duce la diabet, obezitate si o dispozitie proasta de natura cronica.

Cand suntem obositi si stresati  oboseala poate deveni cronica, afectandu-ne sanatate. Una din aceste cauze o reprezinta insomnia. Persoanele care sufera de insomnie si au dificultati la adormire sau se trezesc în timpul noptii întrerupand ciclul somnului.Daca nu ai dormit într-o noapte, e posibil sa te simti un pic irascibil, dar problemele apar atunci cand nu reusesti niciodata sa dormi asa cum trebuie. 

Iata trucul care te ajuta sa adormi mai usor: Cand te asezi seara în pat si doresti sa adormi, încearca urmatoarele: respira pe nas pentru patru secunde, tine-ti respiratia pentru sapte secunde, apoi expira pe gura timp de opt secunde. Repeta acest procedeu de 3 ori la rand si te asigur ca vei adormi imediat! Nu va dura mai mult de 60 de secunde. Metoda te ajuta sa îti reduci ritmul cardiac, iar creierul va elibera chimicale cu rol de calmare.

Devenind tot mai conştienţi de importanţa somnului, oamenii de ştiinţă i-au acordat o atenţie deosebit în ultimii ani. De fapt, aproape tot ce ştim în prezent despre somn se datorează cerecetărilor din ultimii 25 de ani. 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img