sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum sa arati si sa te simti mai sanatoasa intr-o saptamana

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca vara a trecut si majoritatea dietelor stricte par sa nu mai fie un subiect atat de discutat, asta nu inseamna ca nu mai exista persoane care isi doresc sa slabeasca. In plus, ar trebui sa te preocupi mereu de conditia ta fizica, dar mai ales de sanatatea ta. Stim si noi cat de greu poate fi sa urmezi o dieta, mai ales cand iti doresti ca rezultele sa apara, daca se poate, peste noapte. Dar o dieta stricta nu functioneaza intotdeauna si, din acest motiv, ar trebui sa transformi acest proces al slabirii intr-un stil de viata. Conform nutritionistilor, iti vom prezenta o serie de lucruri pe care le poti face pentru a fi in cea mai buna forma, iar rezultatele vor aparea in mai putin de o saptamana:

Trebuie sa bei multa apa. Hidratarea este esentiala, fie ca urmezi o dieta sau nu. Cu ajutorul ei si mai ales a cantitatii pe care trebuie sa o bei in fiecare zi, iti reglezi fiecare celula din corp. Daca nu bei suficienta apa, celulele tale nu se vor mai afla in forma care trebuie. De aceea, recomandarea nutritionistilor este sa alegi apa in locul sucurilor care contin o cantitate destul de mare de zahar.

Nu trebuie sa faci o detoxifiere cu sucuri. Daca esti pe punctul de a face o detoxifiere sau purificare cu sucuri, ar trebui sa te mai gandesti. Daca bei numai sucuri, chiar daca sunt naturale, pentru mai mult de patru zile, poti capata anumite obiceiuri alimentale deloc sanatoase, care pot duce la un nivel al glicemiei mult mai ridicat.

Trebuie sa reduci consumul de sare. Cei mai multi dintre noi, aproximativ 89%, consumam foarte multa sare. Un consum excesiv de sare va produce balonare, lucru care nu te face deloc sa te simti confortabil. Astfel, daca reduci consumul de sare, rezultatele nu vor intarzia sa apara. De asemenea, sodiul retine si apa.

Nu ar trebui sa-ti interzici consumul unor alimente. Este o diferenta destul de mare intre a reduce alimentele pe care le mananci in exces si de a le elimina de tot, din alimentatie. De obicei, dietele care se bazeaza pe evitarea unor alimente, precum zahar sau gluten, le inlocuiesc pe acestea cu altele, care au acelasi rol pentru organism, cum ar fi mierea sau diferiti indulcitori. Poate fi periculos daca produsele pe care le inlocuiesti sunt slabe din punct de vedere nutritiv.

Trebuie sa mananci fibre. Legumele bogate in fibre, precum broccoli, ardei gras sau varza de bruxelles, sunt o sursa minunata de vitamine si nutrienti, inclusiv fibre, ceea ce te va face sa te simti satula pana la urmatoarea masa. Mancarurile bazate pe plante, fructe, legume, cereale integrale, fasole, nuci si seminte sunt cele pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta. Un mod rapid de a include fibrele in alimentatia ta este sa adaugi in ceea ce mananci seminte de chia, canepa sau in.

Nu trebuie sa ai o alimentatie bazata pe pudre si pastile. Problema cu pudrele si pastilele destinate dietelor este faptul ca proceseaza ceea ce mananci, fie ca sunt fructe sau legume, separand ingredientele. Acest lucru se intampla cu pudra de cacao, care nu are nutrienti si care nu ar trebui sa inglobeze intreaga ta dieta.

Trebuie sa fii atenta la fiecare portie de mancare. Fie ca mananci o masa integrala sau o gustare, ar trebui sa fii atenta la cantitatea de mancarea pe care o pui in farfurie. Intotdeauna ar trebui sa mananci exact cat iti cere organismul, fara sa te fortezi sa mananci chiar tot din farfurie. Iar in cazul in care mananci in oras si ti-a ramas destula mancare, o poti lua la pachet si sa o mananci mai tarziu.

Nu ar trebui sa te concentrezi exclusiv pe calorii. Este destul de periculos sa te concentrezi mult prea mult pe numarul de calorii al fiecarui aliment pe care il mananci. Cele mai multe alimente slabe in calorii sunt destul de bogate in sodiu, ceea ce inseamna ca vei retine apa si te poate face sa te simti balonata. Nu uita insa, nu ar trebui sa slabesti mai mult de 3 kilograme pe saptamana.

Trebuie sa gandesti pozitiv. O gandire pozitiva te ajuta in ceea ce priveste alimentatia, dar si a felului in care te simti. Acest lucru te ajuta sa iti schimbi stilul de viata. Concentreaza-te pe ceea ce ar trebui sa mananci pentru a te simti bine si nu pe ceea ce ar trebui sa elimini sau sa reduci.

Nu trebuie sa te astepti la miracole. Doar pentru ca ai adoptat un stil de viata sanatos o saptamana, asta nu inseamna ca se vor duce toate greselile alimentare pe care le-ai facut. Dar, este de ajuns sa reduci unele care iti cauzeaza probleme, precum balonare, oboseala asociata cu un nivel crescut de glicemie. Nu conteaza ca urmezi aceste sfaturi de cateva zile, ele se pot transforma cu usurinta intr-un stil de viata. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img