sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum sa eviti contractarea diverselor boli atunci cand folosesti o toaleta publica

Distribuie:

Publicat:

Sa te asezi pe o toaleta publica este un lucru nerecomandat, indiferent de cat de des este curatata aceasta. Un medic britanic a marturisit, pentru The Independent, ca frica de a se imbolnavi in urma utilizarii toaletelor publice este una dintre temerile cele mai comune in legatura cu care primeste intrebari de la pacientii sai. 

Oamenii intreaba, in special, despre riscul de infectare cu boli ale organelor genitale, cum ar fi gonoreea, sifilisul sau chlamydia (clamidia). 

Totusi, medicul sustine ca este foarte putin probabil ca acest lucru sa se intample. „Pentru a contracta aceste boli, germenii trebuie sa ajunga direct de pe scaunul de toaleta in tractul genital al persoanei sau sa ajunga in organism printr-o rana deschisa de pe picioare sau fese. Exsita un risc mai mare ca un om sa fie lovit de fulger in timp ce calareste un porc zburator decat sa ia o boala cu transmitere sexuala in urma folosirii scaunului unei toalete publice”, a explicat medicul. 

Potrivit specialistilor, singurele bacterii pe care le poate lua cineva de pe scaunul de toaleta sunt E-coli sau salmonela. De asemenea, se pare ca mai multi germeni se gasesc pe podeaua din toaletele publice decat pe scaunul de toaleta. 

Medicii sustin ca, pentru evitarea infectiilor cauzate de utilizarea toaletelor publice, este nevoie ca persoana sa respecte trei reguli simple:

– spala-te pe maini cu simt de raspundere dupa ce ai folosit toaleta

– ia cu tine peste tot un gel antibacterial, pentru o protectie suplimentara

– acopera colacul vasului de toaleta cu hartie igienica si foloseste servetele umede inainte de a te aseza. 

sursa: gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img