vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa folositi ghimbirul cand sunteti racit

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul de ghimbir se utilizeaza atunci cand sunteti cu adevarat raciti – sa spunem, pentru ca ati iesit din casa im­bracati prea usor sau ati stat mult timp in curent, de exemplu, asteptand autobuzul in statie. Iar acum aveti simptome ca: dureri in membre, senzatie permanenta de frig, eventual crampe abdominale, dupa care pot aparea frisoa­nele, febra si cateodata infectia urinara.

Ingrediente: minimum 15 g de ghim­bir proaspat si o cantitate oarecare de zahar brun sau maltoza, stabilita in functie de gust.

Spalati radacina de ghimbir cu apa rece, fara s-o curatati de coaja, si taiati-o in rondele subtiri. Puneti ghimbirul intr-o cana de apa, dati-l intr-un clocot, iar apoi infuzati-l 10 minute. Ceaiul nu se stre­coara. Indulciti-l cu zahar brun dupa gust si beti-l cu in­ghitituri mici, atat de fier­binte cat suportati. Daca do­riti, puteti mesteca la sfarsit rondelele de ghimbir. In cazul in care aveti crampe abdominale, este de preferat sa intrebuintati ca indulcitor maltoza.

Bagati-va in pat si trans­pirati. Daca transpiratia intarzie sa apara, beti inca un ceai de ghimbir si, din cand in cand, cate o cana de apa fierbinte. Important: este obligatoriu sa transpirati, caci altfel procedura nu va avea efect. Insa nu trebuie nici ca transpiratia sa curga siroaie pe dvs., de­oarece o pierdere prea mare de lichid va va epui­za. Deci nu va inveliti prea gros si schimbati cear­ceafurile, indata ce observati ca s-au umezit. Lasati toate treburile deoparte inca de la primele semne de raceala, preparati-va ceaiul de ghimbir si luati-l cu dvs. in pat. Daca veti proceda astfel la mo­mentul oportun, adica inainte de aparitia febrei, va veti scuti de restul neplacerilor si, mai ales, de posi­bilele complicatii ale racelii. Sugestie suplimentara: adaugand si ceapa la ghimbir, va puteti prepara o "supa contra racelii", indulcita cu putin zahar brun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img