News Flash:

Cum sa gatesti sanatos carnea de porc

2 Ianuarie 2017
678 Vizualizari | Comentarii
Cuptorul trebuie sa fie aliatul tau, deoarece se va prepara lent, va fi suculenta si patrunsa de aromele pe care le folosesti la sos.

Chiar daca prajelile iti fac cu ochiul trebuie sa inveti sa prepari carnea de porc si in alte moduri, astfel incat sa nu iti afecteze sanatatea. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare avertizeaza asupra procesului de prajire a carnii, precizand ca trebuie evitata cu orice pretcarbonizarea alimentelor, deoarece "se distrug proteinele, zaharurile, lipidele si se genereaza substantele toxice, cancerigene. Grasimile se descompun in compusi toxici prin tratamente termice agresive si sunt greu digerabile devenind extrem de periculoase pentru sanatate", noteaza eva.ro.

De asemenea, specialistii in nutritie nu recomanda consumul regulat de carne rosie, deoarece contine grasimi saturate, se digera greu, creste riscul de cancer la colon si poate sa declanseze diverse boli de inima. Prin urmare, 1-2 portii pe saptamana sunt suficiente si trebuie sa fie asociata cu multe legume, verdeturi sau muraturi fermentate. Este de preferat sa nu mananci carnea de porc cu cartofi, paine, paste, orez si mamaliga, deoarece iti vei ingreuna si mai mult digestia.

O atentie deosebita trebuie sa o acorde persoanele care au probleme cu colesterolul, hipertensiunea arteriala, diabetul, boli de rinichi si digestive. Acestea trebuie sa consume doar ocazional carnea de porc si doar daca este gatita cat mai sanatos, avertizeaza specialistului in nutritie, medicul Gheorghe Mencinicopschi.

Iata care sunt cele mai sanatoase moduri pentu a gati carnea de porc:
1.Carne de porc la cuptor

Fie ca invelesti carnea de porc in foaie de copt sau frunze, fie ca o asezi pe un pat de legume, aceasta metoda de preparare pastreaza nutrientii intacti si nu necesita adaos de grasime.

Prin urmare, pentru masa de Craciun este o solutie ideala si fara mari batai de cap pentru a prepara carne de porc la cuptor in combinatie cu legumele tale preferate.

2. Inabusita fara apa

Foloseste o tigaie non-aderenta in care se pun bucatile de carne, lasandu-le la fript putin pe o parte si pe alta. Apoi, adauga legume care au un continut ridicat de apa, cum ar fi rosiile, dovleceii, ciupercile, pentru a favoriza formarea unui suc care va aroma intens carnea de porc. De asemenea, poti sa pui putin vin rosu sau bere, care vor fragezi carnea. Acest mod de a gati carnea permite pastrarea vitaminelor, dar si obtinerea unui preparat sarac in grasimi, explica medicul Gheorghe Mencinicopschi.

3. La wok

Daca vrei totusi sa savurezi carnea de porc usor prajita este de preferat sa folosesti wok-ul, deoarece trebuie sa folosesti doar putin ulei (de susan, masline). Taie in fasii subtiri carnea de porc si amestec-o in wok-ul incins cu fasii de ardei, ceapa si fasole verde.

4. La gratar pe aragaz


Feliile de carne se pun pe gratarul incins, fara sa folosesti ulei. Eventual poti sa stropesti doar gratarul cu putin ulei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 35 queries | Mysql time :0.025554 (s)