joi, 28 martie, 2024

Cum sa mananci oua in orice moment al zilei: 3 retete apetisante

Distribuie:

Publicat:

Sunt foarte consistente si iti aduc un plus de proteine, dar nu ai cum sa mananci tot timpul oua ochiuri simple sau omleta cu aceleasi ingrediente. Descopera noi retete cu oua care te vor convinge sa apelezi din ce in ce mai des la acest ingredient.
Daca te-ai plictisit de clasicele oua ochiuri sa stii ca nu ai de ce sa le elimini complet din meniul tau, in cautarea altor variante exotice. Daca le combini cu ingredientele potrivite poti obtine preparate delicioase, care tin sub control pofta de mancare si te ajuta sa ai multa energie. Nu vei avea probleme nici cu gustul preferat de cei mici pentru ca aroma ii va convinge sa guste imediat, chiar daca nu i-ai chemat inca la masa. Bonusul este ca vei petrece putin timp in bucatarie si vei avea minute in plus pentru a te relaxa. ata ce retete cu oua trebuie sa incerci si tu:
 
1. Chec aperitiv cu branza Cheddar, legume si oua
 Ingrediente: o cana de biscuiti graham maruntiti; ¼ cana de unt topit; 2 cani de branza Cheddar rasa; n dovlecel mediu, taiat cubulete;  cana de ciuperci; ceapa rosie, tocata marunt;  ½ ardei rosu, taiat fin;  o lingura de ulei de masline;  250g branza crema de capra, cu usturoi si ierburi aromatice;  4 oua mari, batute; 2 linguri de bacon rumenit, maruntit;  2 linguri de parmezan ras.

 
Cum se prepara:
Combina untul topit cu biscuitii intr-un bol mic, apoi intinde amestecul pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt. In continuare pune branza Cheddar. In paralel rumeneste dovlecelul, ciupercile, ceapa si ardeiul rosu cu uleiul de masline intr-o tigaie, pana cand se inmoaie. Pune-le apoi peste branza Cheddar din tava, continua cu branza crema de capra, adauga ouale, baconul si parmezanul la final. Lasa la foc mediu 35-40 de minute.
 

2.Frittata cu oua, cartofi si sunca presata
 Ingrediente: 3 pachete de sunca presata de curcan, cu un continut redus de sodiu, taiata bucati mici; 6 felii de bacon; 1½ cana de cartofi fierti, taiati cubulete; o ceapa rosie medie sau o legatura de ceapa verde; 8 oua mari; ¾ lingurita de sare; 2 lingurite de frunze de patrunjel;¼ lingurita de piper negru.
 
Cum se prepara:
Rumeneste sunca presata si baconul intr-o tigaie, apoi adauga cartofii si ceapa. Dupa 10 minute continua cu ouale, patrunjelul, sarea si piperul. Opreste focul si lasa acoperit 10 minute. Dupa aceea poti taia felii fritata. Serveste cu iaurt grecesc sau presarat cu busuioc si oregano.
 
3. Bruschette cu rosii, branza feta si oua
 Ingrediente: 3 rosii mari, tocate marunt; ¼ cana de branza feta rasa; ¼ cana de masline, taiate marunt; 3 linguri de frunze proaspete de busuioc sau ¾ lingura de frunze uscate; 3 linguri de ulei de masline;  2 linguri de ceapa rosie, tocata marunt; 4 chifle din faina integrala, taiate pe jumatate si rumenite la cuptor; 6 oua mari; ¼ lingurita de sare de mare; ¼ lingurita de piper roz.
 
Cum se prepara:
Amesteca primele 6 ingrediente. 
Pune chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si imparte mixul in mod egal. Da la cuptor 10 minute, la foc mediu. Intre timp amesteca bine ouale, sare si piperul si prepara o omleta consistenta. Taie bucati si adauga omleta deasupra amestecului de pe chifle si vei savura o varianta noua de bruschette, foarte consistenta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img