News Flash:

Cum sa preparam cea mai sanatoasa toba de casa: ce trebuie sa adaugam neaparat pentru un gust minunat

13 Decembrie 2015
981 Vizualizari | 0 Comentarii
 Bucatele traditionale umplu mesele romanilor in perioada sarbatorilor, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cat mai imbelsugat, va propunem cea mai buna reteta de toba de casa.

Ingrediente:

- 2 urechi de porc 

- 2 rinichi de porc 

- o limba de porc 

- un bucata de muschi de porc 

- o inima de porc 

- un stomac de porc 

- 250 de grame de slanina cu carne 

- o jumatate de kilogram de pulpa de porc

- 4 catei de usturoi

- sare 

- piper macinat

- piper boabe

- foi de dafin

Preparare:

Pentru toba de porc traditionala, facuta in stomac de porc, se curata bine stomacul de porc de membrana interioara. Cea mai simpla metoda, si cea recomandata, este curatarea cu sare grunjoasa. Dupa ce se freaca bine, se spala si se lasa o ora in apa cu otet si ceapa taiata felii, pentru neutralizarea mirosului. Scoatem apoi stomacul si il clatim bine. In cazul in care cumparati stomacul de porc pentru toba, il puteti gasi in macelarii gata curatat.

Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muschiul, slanina si pulpa de porc, dupa care se condimenteaza cu boabele de piper, sare dupa gust si foi de dafin. Se lasa pe foc o ora, iar dupa ce dau in fiert se scot si se lasa la racit. Limba se curata de pielita alba si se toaca, alaturi de celelalte maruntaie, in cubulete mari. Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, sare si piper macinat dupa gust, si doua polonice din zeama in care au fiert.   

Se umple stomacul cu compozitia obtinuta si se coase deschizatura, apoi se introduce intr-o bucata de dres, care se prinde bine la capete. Punem din nou la fiert zeama in care au fiert organele, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune toba in oala. Se lasa la fiert 30 de minute, intepandu-se, din cand in cand, toba cu un ac. Se scoate din zeama cu o paleta si se aseaza intr-un lighean. Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el asezam o greutate. Lasam toba la rece cel putin pana a doua zi. 

sursa: culinar.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 25 queries | Mysql time :0.020491 (s)