vineri, 29 martie, 2024

Cum sa preparam un ceai antiacneic

Distribuie:

Publicat:

Acneea este una dintre cele mai des intalnite afectiuni dermatologice, fiind favorizata de factorii nocivi din mediu si a ritmului de viata alert. Acneea reprezinta o afectiune inflamatorie cauzata de foliculul sebaceu, care infunda porii pielii cu sebum, favorizand aparitia bacteriilor. Organismul se apara de microbi prin inflamarea zonei, urmata de inrosirea pielii.  De cele mai multe ori acneea se datoreaza schimbarilor hormonale.  Acneea apare sub forme diferite, de la mici puncte inflamate, numite “cosuri”, pana la pustule sau noduli. Netratata, aceasta boala inflamatorie poate duce la scaderea respectului de sine si poate afecta imaginea in societate, cauzand pacientului tulburari emotionale si determinandu-l sa devina introvertit.

Ambele sexe se confrunta cu aceasta afectiune, cunoscuta si sub numele de acnee vulgara. Blocarea porilor duce la imposibilitatea pielii de a elimina toxinele produse de glandele sebacee si la multiplicarea bacteriilor in profunzimea tenului. Majoritatea persoanelor se confrunta cu acneea la pubertate, insa la barbati boala capata o forma mai grava, ca urmare a unei secretii mai mari de androgeni.

Exista anumite uleiuri care trateaza cosurile si care ajuta la redarea sanatatii pielii. Uleiul din arbore de ceai  este inclus in multe produse cosmetice destinate tratarii tenului acneic, gratie proprietatilor sale antiseptice si antimicrobiene.  Cremele pe baza de ulei de lavanda  sau ulei de jojoba sunt, de asemenea, recomandate, pentru ca aceste uleiuri esentiale inhiba bacteriile care cauzeaza infectia, regleaza sebumul in exces si atenueaza cicatricile si urmele lasate de cosuri.

Acest ceai este o asociere de plante medicinale cu rol în refacerea globulelor rosii, prin îmbogatirea maduvei hematopoietice. Se foloseste în toate tipurile de anemie: hemolitica, pernicioasa si în anemia cu "globule palide". Se amesteca frunze de urzica (30 g), frunze de coacaz negru (20 g), cimbrisor (20 g), rostopasca (5 g), turita mare (10 g) si flori de galbenele (10 g). Se prepara sub forma de infuzie din 2 lingurite de plante la 200 ml apa clocotita, se lasa acoperit 5-10 minute, se filtreaza si se bea caldut. Se administreaza 2-3 cani cu ceai pe zi, care se îndulcesc cu miere de albine poliflora. 
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img