joi, 25 aprilie, 2024

Cum sa prepari un mic dejun inedit din oua

Distribuie:

Publicat:

Daca trebuie sa prepari un mic dejun pentru mai multe persoane, ideala este o reteta foarte populara in Israel si Tunisia, care te ajuta sa economisesti timp si sa ii impresionezi placut pe cei dragi.

Preparatul se numeste Shakshuka si este specific zonei nord-africane. Se gateste in Tunisia, Maroc, Libia, Algeria, Mauritania si chiar si Israel. Este facut din oua ochiuri gatite intr-o tigaie plina cu sos de rosii, condimentate bine, noteaza foodstory.ro.

Ingredientele principale sunt rosiile, ceapa, usturoiul si ouale, iar timpul de preparare este de numai 20 de minute.

Ingrediente

3 linguri pesmet, 6 oua mari, piper negru proaspat macinat, sare, 2 frunze de dafin uscate sau proaspete, 900g rosii -pruna, taiate cuburi, 3 linguri coriandru maruntit, 1 lingurita paprika spaniola, 3 catei de usturoi tocati marunt, 3-4 ardei rosu (atat iuti, cat si dulci), 4 crengute de cimbru, sofran, 2 cepe de marime medie, tocate marunt, 1 bucata de chorizo taiata marunt, 4 linguri ulei de masline, 3/4 lingurita seminte de chimen albe

Metoda de preparare

Preincalzeste cuptorul.

Incalzeste o tigaie cu diametrul de 13 cm, la foc mediu. Adauga semintele de chimen si usuca-le pana se rumenesc usor. Adauga chorizo, da focul mai mare si caleste-l 2-3 minute. Scoate-le din tigaie si pune-le deoparte.

Adauga 3 linguri de ulei de masline, ceapa, ardeii, sofranul si paprika si gateste totul 6-8 minute. Apoi, adauga usturoiul, cimbrul si foile de dafic si mai soteaza totul inca 1-2 minute. Poti pune crengutele de cimbru intregi, apoi sa le scoti betele, sau poti pune de la inceput doar florile.

Apoi, adauga in tigaie rosiile taiate in bucati mai mari si mai lasa totul 12-15 minute, pana se inmoaie, iar continutul s-a transformat intr-un sos.

Inlatura betisoarele de cimbru si frunzele de dafin. Adauga 2 linguri de coriandru, iar 1 lingura pastreaz-o pentru garnitura. Adauga inapoi chorizo si condimenteaza totul cu sare si piper.

Sparge cu grija ouale peste acest sos, astfel incat sa incapa bine in tigaie. Presara putina sare peste ele. Intr-un bol, amesteca pesmetul si restul de ulei de masline. Pune-l peste oua.

Acopera tigaia cu o folie si pune-o la cuptor 5-6 minute. Apoi, inlatura folia si mai lasa la cuptor inca 2-3 minute, pana ce pesmetul se rumeneste.

Serveste cu coriandru ca garnitura si cu felii de paine prajite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img