joi, 18 aprilie, 2024

Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare

Distribuie:

Publicat:

Cum scapi de respirația urat mirositoare. Șansele de a te trezi cu respirația proaspătă sunt destul de slabe. Dar fiți siguri, acesta este și cazul restului populației lumii.

Dar cum de atâția oameni suferă de respirație urat mirositoare? Și mai ales, ce se poate face?

„Majoritatea oamenilor cu respirație urat mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halitoză, nu își dau seama”, spune medicul dentist Frank Herrebout, președintele asociației stomatologilor flamanzi, intervievat de Het Laatste Nieuws.

„Gustul bun sau rău în gură nu spune nimic despre respirația urat mirositoare”.

Dar care sunt cauzele respirației urat mirositoare? De exemplu, oricine a mâncat usturoi sau ceapă, a băut alcool sau a fumat poate avea un miros neplăcut.

Această emanație este temporară și poate fi mascată, de exemplu prin gumă de mestecat sau prin spălarea dinților.

Dar de multe ori, cauza este un dinte deteriorat sau gingii inflamate. „Bacteriile produc un miros neplăcut de sulf. Cu un canal radicular, stomatologul poate remedia inflamația dintelui.

Inflamarea gingiilor poate fi prevenită prin spălarea dinților de două ori pe zi timp de două minute cu o pastă de dinți cu fluor. În plus, o dată pe zi, curățați spațiile dintre dinți cu perii, ață dentară sau scobitori. ”

Cum scapi de respirația urat mirositoare. Nu uita de limba ta

Herrbout subliniază, de asemenea, importanța curățării limbiia. „În partea din spate a limbii, există bacterii și reziduuri alimentare. Așa că curățați-vă limba în fiecare zi cu o perie de limbă. Curățarea limbii nu dă rezultate suficiente? Poate fi atunci interesant să folosești un produs de spălare sau apă de gură și/sau un spray pe bază de zinc.

Potrivit medicului stomatolog, respirația urâtă este frecventă și la persoanele cu gura uscată.

„Acest lucru se poate datora producției insuficiente de salivă sau respirației prin gură. Unele medicamente au efectul secundar de uscare a gurii. Dacă da, discutați cu medicul stomatolog”.

„Uneori, procesele chimice din sânge provoacă un miros neplăcut în aerul plămânilor. În ciuda igienei orale perfecte, este posibil să aveți respirație urat mirositoare. Inflamarea gâtului sau a cavității nazale poate fi cauza”, concluzionează Herrebout.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img