vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa stranuti cand ai gripa

Distribuie:

Publicat:

Medicii sustin ca obiceiul de a stranuta intr-un servetel creste riscul contaminarii cu gripa. in momentul in care stranuti intr-un servetel, unii dintre germeni ajung in servetel, dar altii raman pe mainile noastre si pe toate suprafetele pe care le atingem. Este indicat sa stranuti in propria maneca a imbracamintii, in zona cotului, spun medicii. Mai mult, unii oameni pastreaza servetelul in care au stranutat in buzunar sau geanta, continuand sa imprastie particule de gripa, a explicat medicul Terry Layman pentru OurHealth. Germenii pot trai pe suprafete de la cateva minute si pana la 24 de ore, potrivit qctimes.com.

Remedii care scurteaza raceala si gripa

Persoanele infectate cu virusul gripal pot să-l răspândească lejer prin picăturile de salivă pe care le emană, strănutând sau vorbind, pe o rază de aproape 2 metri în jurul lor, arată experții Centrului american al Bolilor Transmisibile (CDC). Aceste picături intră în organism prin gură, nas, ochi sau sunt inhalate în plămâni. Dar, poți lua gripă și dacă atingi o suprafață sau un obiect folosit de un bolnav și apoi îți duci mâna la nas sau la gură. Adulții infectați pot să transmită virusul și cu o zi înainte de apariția primelor simptome, și până la 5 – 7 zile după ce se declanșează boala. Copiii, în schimb, pot transmite virusul chiar și după o săptămână de la debutul bolii. Simptomele gripei apar, de regulă, la 1-4 zile după ce virusul intră în organism. Nu în ultimul rând, unii oameni pot fi infectați fără să aibă simptome.

incalzeste o lingura de miere foarte putin. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie calduta. Amesteca un varf de cutit de piper cu mierea incalzita. Consuma acest amestec de doua-trei ori pe zi. Daca nu suporti aceasta varianta poti folosi mierea ca sa indulcesi un ceai calmant pentru raceli. Adauga mierea doar in bauturi care au mai putin de 60 ° C.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img