marți, 19 martie, 2024

Cum sa-ti cureti casa cu patru produse naturale pe care deja le ai in dulap

Distribuie:

Publicat:

Daca inca nu ai gasit produsele potrivite pentru desfundarea scurgerilor, indepartarea calcarului sau dezinfectarea suprafetelor, afla ca acestea sunt deja in dulapul casei tale. Bicarbonatul de sodiu, otetul, alcoolul sanitar si uleiul esential de lamaie fac minuni atunci cand vine vorba de curatenie.

1. Bicarbonatul de sodiu 
absoarbe mirousul neplacut Multi oameni folosesc lumanari parfumate sau odorizante pentru camera, fara a sti ca acestea le pun sanatatea in pericol prin compusii chimici pe care ii contin. O varianta naturala si mult mai putin costisitoare, bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosul neplacut din aer si umiditatea. Pentru reimprospatare puteti folosi esente naturale din plante.
are caracteristici abrazive Bicarbonatul de sodiu este fantastic atunci cand vine vorba de scoaterea particulelor grele si incapatanate de pe aragaz, chiuveta, baie sau de pe gresia din hol.

desfunda scurgerile Un amestec de otet si bicarbonat de sodiu poate desfunda cu usurinta canalele de scurgere, elimina grasimea sau alte pete greu de indepartat din bucatarie si baie.

2. Otetul Otetul contine niveluri ridicate de acid acetic, avand un pH de doar 2,4. Ca atare, este o solutie de curatare perfecta. Lupta impotriva urmelor de calcar, curata oglinzile si geamurile si poate scoate petele de pe tesaturi, noteaza adevarul.ro.

3. Alcoolul sanitar Cunoscut in principal pentru rolul dezinfectant in cazul ranilor, alcoolul sanitar este si un agent de curatare eficient. Poate fi folosit pentru orice zona pe care doriti sa o dezinfectati, cu exceptia celor din tesaturi sensibile.

4. Uleiul esential de lamaie Uleiul esential de lamaie ofera un parfum proaspat si revigorant. Este un produs grozav pentru stralucirea mobilierului sau a altor obiecte din lemn, avand si proprietati antimicrobiene. G.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img