vineri, 29 martie, 2024

Cum sa-ti mentii unghiile sanatoase si cand temperaturile scad

Distribuie:

Publicat:

Femeile si frumusetea merg mana in mana. Starea mentala si fizica a unei femei este extrem de bine reflectata intr-o piele sanatoasa si radianta. Pielea ta nu este doar o reflectie a factorilor externi, dar si o reflectare a unor variati factori interni. O dieta sanatoasa si un stil de viata activ este o asigurare ca esti frumoasa in interior. Este foarte important sa te mentii hidratata de-a lungul iernii. Deci, bea multa apa, manaca fructe si legume, si evita alcoolul, cafeaua, sucurile acidulate, si alte bauturi pe baza de cofeina care deshidrateaza corpul. Vei fi mult mai sanatoasa daca optezi pentru pentru supe, care sunt hranitoare si iti pastreaza caldura corpului. Multe dintre noi avem un program incarcat si nu mancam tot timpul sanatos sau nu resepectam un regim strict de fitness. Dar, tindem sa neglijam o parte foarte importanta a corpului nostru-unghiile. Niste unghii fabuloase nu doar ca iti dau incredere, ci te fac sa te simti frumoasa. Vremea rece deshidrateaza cuticulele si unghiile, lasandu-le casante si decolorate. Cel mai bun mod de a mentine unghiile in forma este printr-o ingrijire meticuloasa, in special de-a lungul sezonului rece. Sfaturi pentru unghii sanatoase:

Mananca sanatos. Ceea ce mancam se reflecta in unghiile noastre. Unghiile sunt compuse din calciu si alte minerale. Deci, daca este esential sa le refaci structura, poti sa o faci printr-un supliment de calciu, vitamina A, fosfor, zinc, acid folic, vitamina C. Este o lista lunga care ar face mandru orice nutritionist, nu-i asa? Bea mult lapte si asigura-te ca mananci produse din lapte, branza, iaurt etc. Ouale, vegetalele verzi precum spanacul, patrunjelul, coriandrul, broccoli, morcovii sunt suplimente foarte sanatoase pentru dieta ta. Bea multa apa, aceasta nu numai ca previne aparitia ridurilor, dar iti si pastreaza unghiile puternice. De asemenea, fii atenta daca unghiile tale sunt decolorate, pentru ca este un indiciu al lipsei de vitamine. Lipsa vitaminei B12 duce la uscarea si decolorarea unghiilor.

Igiena personala. Curatarea unghiilor nu este doar necesara pentru ca ele sa arate bine, ci si pentru sanatatea ta. Unghiile noastre pot pastra diferiti microbi, bacterii si germeni. Iarna, in special, unghiile sunt mai predispuse la fungi. Taie-le regulat. Dar nu imediat dupa baie, pentru ca tind sa se rupa. Cand iti speli mainile, asigura-te ca masezi unghiile si cuticulele. Poti sa folosesti un burete moale pentru a face asta. Pielea moarta din jurul unghiilor o poti indeparta folosind o piatra ponce. Nu-ti expune unghiile la temperaturi extreme, cum ar fi apa foarte fierbinte sau caldura si frig. Este recomandabil sa te speli pe maini cu apa calduta. O manichiura lunara facuta de un profesionist este necesara, dar asigura-te ca foloseste echipament steril. Utilizeaza manusi la gradinarit, sau cand speli vase.

Pastreaza unghiile hidratate. Aplica crema hidratanta in timp ce te uiti la televizor, inainte sa te pui in pat, si dupa ce te speli pe maini. Masajul cu ulei caldut o data pe saptamana iti inmoaie pielea mainilor. Uleiul cu vitamina E este foarte bun pentru unghii, la fel si uleiul de castor.Serul special pentru unghii ajuta la stimularea circulatiei sanguine si unghiile vor creste mai repede, deoarece, iarna unghiile tind sa creasca mai incet. Evita chimicalele, pentru ca iti fac unghiile fragile si le deterioreaza. Foloseste o baza inainte sa aplici oja. Utilizeaza lichid pentru indepartarea ojei fara acetona, pentru a preveni ca unghiile sa devina fragile. Culorile vibrante cum e rosul, albastrul neon rozul puternic, verdele electric, negrul stralucitor sunt la moda in acest sezon. Aplica otet, pentru a-ti pastra culoarea mai mult timp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img