joi, 28 martie, 2024

Cum sa-ti protejezi copilul de un pedofil

Distribuie:

Publicat:

Din pacate, traim intr-o epoca in care exploatarea copiilor este in crestere. Ernie Allen, avocat si fost presedinte al Centrului International pentru copii disparuti si exploatati, spune: "Stim, de fapt, ca cei carora le cad prada copiii sunt persoane care cauta acces legitim. Este vorba despre medici, avocati, preoti, profesori si chiar ofiteri de politie; realmente paleta este larga si traverseaza spectrul societatii. Marea majoritate a pedofililor nu arata in modul in care copiii se asteapta sa arate. Am facut grupuri focus cu copii. Toti au ideea ca nu ar trebui sa vorbeasca cu strainii. Dar cand ii intrebi ce este un strain, invariabil este cineva care este infricosator, murdar si urat: oamenii care par ca iti vor face rau. Dar, intr-adevar, [pedofilul] este mult mai probabil sa fie cineva care este prieten, antrenor." Iata, in randurile de mai jos, cateva modalitati in care va puteti proteja copilul de un pedofil:

1. Fii activ in viata copiilor tai si informeaza-te permanent in legatura cu cercul de prieteni si cunoscuti. Asigurati-va ca stiti cu cine petrece timp copilul dvs., cine sunt adultii cu care vine in contact in mod regulat sau cu ceea ce fac copiii in casa prietenilor.

2. Faceti-va timp sa participati la viata copiilor vostri. Pedofilii cauta copii care par a fi singuri sau ai caror parinti nu le acorda prea multa atentie. Pedofilii participa la activitati in care se afla copiii, astfel incat implicarea in viata copiilor tai poate ajuta la crearea unei bariere intre copiii tai si un pedofil.

3. Abuzul sexual si exploatarea copiilor pot avea loc oriunde si oricand. Aceasta nu este doar o problema de "oras mare". Departamentul de Justitie al SUA estimeaza ca, in medie, exista un copil molestat pe o arie de aproximativ 2 kilometri patrati. Fiti constienti de oamenii care traiesc in comunitatea dvs. si urmariti-i pe cei care par sa aiba un interes neobisnuit pentru copii.

4. Asigurati-va ca copiii dvs. cunosc numele corect al partilor lor anatomice. Pedofilii adopta adesea nume dragute pentru partile "sexuale" ale corpului copilului si, daca copilul dvs. cunoaste numele potrivit, poate preveni atacul sexual. Un copil cu cunostinte este mai puternic.

5. Asculta-ti intuitia – invata-ti copiii sa-si asculte intuitia. Intuitia este un sistem natural de aparare si pe masura ce imbatranim, devine mai rafinata. Este conceputa pentru a ne proteja de vatamari sau situatii periculoase. Asigurati-va ca copiii dvs. inteleg acest lucru – daca se simt inconfortabil, sa iasa din acea situatie. Daca nu se simt in siguranta atunc cand fac ceva, atunci sa nu il faca. Daca nu doresc sa mearga cu o anumita persoana, sa nu mearga!. Nu mai purta de grija politetei si gandeste-te mai intai la siguranta!

Lucruri care trebuie amintite. 1. Daca copilul tau este abuzat sexual, nu-l invinovati. De multe ori, abuzatorul va face un copil sa se simta ca si cum ar contribui la abuzul sau. Un copil nu are niciodata vina – adultii stiu mai bine si trebuie sa accepte intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. 2. Probabil ca nu veti recunoaste un pedofil. In ciuda imaginii pe care oamenii o pot avea despre un pedofil, nu exista un "aspect" pentru un pradator sexual. Ei provin dintr-o varietate de medii, profesii si medii etnice. De obicei, pedofilul este cunoscut atat de copil, cat si de tine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img