vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa-ti schimbi viata in doar doua minute pe zi! 10 obiceiuri care te vor surprinde

Distribuie:

Publicat:

„Calatoria de mii de kilometri incepe cu un singur pas.” (Lao Tzu)

„Distanta nu inseamna nimic; doar primul pas este dificil.” (Madame Marie du Deffand)

Pentru a face o schimbare pozitiva in viata nu trebuie sa realizezi un salt imens. Iti vom impartasi 10 obiceiuri care te pot ajuta sa iti schimbi viata in doar doua minute pe zi. Prin acesti pasi mici, poti incepe construirea unor obiceiuri care vor deveni mai puternice si, cu timpul, iti vor schimba viata intr-un mod cum nici nu ti-ai imaginat.

Lucreaza 2 minute pe zi la cea mai importanta sarcina
In unele zile simti ca nu vrei sa faci nimic. In astfel de zile lucreaza timp de doua minute la cea mai importanta sarcina pe care o ai. Aceasta presupune sa incepi cu cea mai dificila parte a unui lucru.

Examineaza si apreciaza ziua la sfarsit
Daca faci lucruri bune in timpul zile si duci la un bun sfarsit altele, iti poti spori stima de sine. Aloca-ti 2 minute la sfarsitul zilei pentru a aprecia ce ai facut si ce ai gandit.

Cauta fericirea in lucrurile simple
Mancarea, munca, timpul, micile evenimente ale zile nu sunt chestii de care ar trebui sa te simti fericit ca le ai. Ia o pauza pentru a reflecta si a fi recunoscator pentru lucrurile aparent nesemnificative sau pentru lucrurile pe care altii nu le apreciaza. Crezi ca daca esti fericit pentru lucrurile mici incetezi sa mai fii motivat pentru a obtine lucruri mai mari? Este total gresit. Este un mod de a privi viata, care te va umple de energie si inspiratie. Viata devine mai usoara si vei simti o rezistenta mai mica in a explora si realiza atat lucruri mici, cat si mari.

Respira cand esti stresat
Cand te simti nervos, iritat sau ingrijorat, fa o pauza de 2 minute. Asaza-te. Respira profund. Concentreaza-te doar pe aceste doua minute pentru a-ti relua lucrul intr-o stare de spirit mult mai calma si mai relaxata.

Deschide-ti simturile spre ce se intampla aici si acum
Iesi din trecutul care te trage in jos si te deprima. Deconecteaza-te si de la viitorul in care iti imaginezi urmatoarea intalnire sau prezentare. Concentreaza-ti atentia pe prezent. Fii aici cu toata fiinta ta. Acest lucru iti va relaxa mintea si corpul. Gandirea va deveni mai usoara si mai optimista.

Cand simti nevoia de a judeca pe cineva, inlocuieste-o cu intelegerea
Daca iti vine acest gand, pune-ti urmatoarele intrebari:

Ce are aceasta persoana in comun cu mine? Cum ar fi el sau ea in locul meu?
De ce sa faci acest lucru? Pentru ca nimeni nu vrea sa fie judecat intr-un mod negativ, iar daca o faci, nu vei construi relatii frumoase. Si de multe ori, tendinta de a judeca pe altii arata, de fapt, cat de mult te judeci pe tine. Deci, fa o pauza atunci cand simti nevoia de a judeca pe cineva si alege sa faci ceva mai bun.

Fa un compliment cuiva
Petrece un minut cu cineva pe care il apreciezi cu adevarat. Spune-i ce apreciezi la el sau ea. Vei face fericita acea persoana. Te vei simti bine. Este un mod bun de a construi relatii pozitive.

Imbratiseaza
Este un lucru mic, dar poate reduce stresul si te va face sa te simti mai bine. Asemenea complimentelor, poate fi o modalitate simpla de a construi relatii mai calde si mai pozitive cu tot felul de oameni din viata ta.

Fii interesat, inainte de a fi interesant
La inceputul unei convorbiri, adreseaza intrebari despre viata persoanei cu care vorbesti. Acorda atentie si nu astepta doar randul tau pentru a vorbi. Interesul de care dai dovada nu numai ca va crea o conversatie buna, dar ar mai putea duce si la construirea unei relatii frumoase.

Amesteca lucrurile
Incearca opusul lucrurilor pe care le faci. Mananca asemenea unui vegetarian, daca mereu alegi carnea. Evita un conflict, in loc sa il faci mai complicat. Spune „da” lucrurilor spontane, daca spui de multe ori „nu” si te lasi prins in rutina. Fa un obicei din a amesteca lucrurile pentru a te distra mai mult, pentru a capata experiente noi, pentru a iesi mai usor din zona de confort. Simte-te viu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img