joi, 25 aprilie, 2024

Cum sa tii gripa la distanta. Prepara aceasta supa si vei scapa de afectiunile specifice sezonului rece

Distribuie:

Publicat:

Sezonul rece incepe sa-si faca simtita prezenta, iar raceala si gripapun stapanire pe tot mai multi oameni. De aceea, daca vrei sa tii la distanta aceste afectiuni incearca supa crema de usturoi. 

Se prepara rapid si e super delicioasa, mai ales ca ofera beneficii organismului, fiind responsabila pentru prevenirea unor afectiuni.

Asadar, ca sa gatesti supa crema de usturoi ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– sase pahare de supa de pui
– o lingurita de cimbru proaspat, bine tocat
– doua lingurite de ulei de masline
– 50 de catei de usturoi curatati
– o cana de smantana
– o legatura de ierburi proaspete precum patrunjel, cimbru, frunze de dafin. Daca nu ai la indemana, poti folosi si condimente uscate.
– doua linguri de unt
– doua cepe rosii mari
– trei cani de paine uscata, cuburi

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade, dupa care pune usturoiul intr-un vas cu putin ulei de masline si putina apa. Lasa-l timp de 45 de minute, iar mai apoi asteapta sa se raceasca.

Intr-o tigaie incinsa bine pune cele doua linguri de unt cu linguritele de ulei de masline. Caleste ceapa rosie tocata marunt si lasa totul timp de zece minute sa se intrepatrunda. Scurge uleiul si adauga amestecul peste usturoiul prajit.

Amesteca totul cu supa de pui, adauga cimbrul si ierburile aromate, iar mai apoi reduceti focul la mic. La final, adauga crutoanele si lasa cinci minute sa se inmoaie.

Amesteca supa folosind un mixer de mana sau blender pana cand veti obtine o textura cremoasa. Adauga smantana si sare dupa gust si savureaza din plin acest preparat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img