joi, 18 aprilie, 2024

Cum sa tratezi durerea de gat cu ulei de arbore de ceai

Distribuie:

Publicat:

Uleiul de arbore de ceai diluat in apa este, de asemenea, un remediu natural pentru o durerea de gat. O durere in gat este cauzata de o infectie virala sau bacteriana care cauzeaza, de asemenea, o raceala sau o gripa. Aceste virusuri si bacterii cauzeaza inflamatia mucoaselor si contribuie la durerea in gat. O gargara cu ulei de arbore de ceai este suficienta pentru a calma inflamatia si a usura durerea. Este deosebit de eficient atunci cand este utilizat la primul semnde durere sau raceala, pentru a preveni agravarea. De asemena inhalarea de aburi (apa clocotita in care puneti cateva picaturi de ulei de arbore de ceai) ajuta foarte mult la calmarea mucoaselor iritate. Faceti zilnic gargara si inhalare de aburi cu ulei de arbore de ceai, de cel putin 2-3 ori pe zi, pana cand toate simptomele dispar. Nu inghititi ulei de arbore de ceai, deoarece este toxic cand este ingerat.

Deoarece uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a ucide bacteriile in timp ce calmeaza pielea inflamata, este ingredientul ideal pentru utilizarea intr-o apa de gura sau pasta de dinti. S-a descoperit, de asemenea, reducerea sangerarii gingiilor si a cariilor dentare. Australian Tea Tree Oil Industry Association a efectuat multe dintre studiile asupra uleiului de arbore de ceai, inclusiv unul in care dr. Kate Hammer a constatat ca o gama de bacterii orale, responsabile de cariile dentare, au fost eliminate de uleiul de arbore de ceai chiar si la o dilutie scazuta.

Uleiul de arbore de ceai este eficient in special pentru cei care sunt predispusi la infectii orale fungice sau bacteriene, atunci cand este folosit in apa de gura (100 ml apa in care adaugati 5 picaturi ulei de arbore de ceai). Asigurati-va ca nu-l inghititi, deoarece compusii toxici pe care ii contine pot provoca greata si ameteala. Puteti adauga doua picaturi de ulei de arbore de ceai nediluat pe pasta de dinti, chiar inainte de periaj, pentru a sustine o sanatate orala mai buna. Sau dezinfectati periuta de dinti, tinandu-o 15 minute intr-o jumatate de cana de apa, in care ati amestecat 10 pictaturi de ulei de arbore de ceai. A.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img