marți, 23 aprilie, 2024

Cum scoti petele de rosii de pe haine

Distribuie:

Publicat:

Daca ti-a picat sos de rosii pe camasa preferata, nu te panica! Vei putea sa o porti din nou curand. Pur si simplu urmeaza sfaturile pe care le impartasim in acest articol pentru a elimina petele de sos de rosii de pe orice tip de imbracaminte.
Ti-a curs ketchup pe tricoul tau preferat? Ai varsat niste sos de spaghete pe pantaloni? Nu conteaza cu ce fel de sos de rosii ai de-a face: petele de rosii de pe haine par adesea imposibile de eliminat.

Cu toate acestea, exista trucuri pentru a elimina eficient petele de sos de rosii de pe articolele de imbracaminte. Noteaza-le undeva pe cele pe care ti le vom prezenta mai jos pentru a nu fi nevoita sa arunci la gunoi hainele preferate!

Cum sa scoti petele de rosii de pe haine
Desi unele pete sunt usor de indepartat, altele distrug complet articolele vestimentare. Fara indoiala, petele de rosii de pe haine apartin categoriei greu de indepartat. Daca te-ai saturat sa-ti arunci hainele dupa ce ai picat sos de rosii pe ele, tine cont de urmatoarele sfaturi:

Actioneaza cat mai curand posibil

Daca actionezi rapid, vei impiedica sosul de rosii sa patrunda adanc in material.

Inainte de a te gandi cum sa scoti pata, actioneaza rapid imediat ce ai picat sosul de rosii pe haine. Pata de rosii va fi mult mai dificil de eliminat daca se usuca pe tesatura.

Iata ce trebuie sa faci:

Pur si simplu indeparteaza resturile de sos de rosii.
Apoi, ia articolul vestimentar, intoarce-l pe dos si aplica pe pata apa rece cu inalta presiune.
La final, spala pata manual cu sapun sau detergent pentru vase.
Insa stim ca aceasta optiune nu este intotdeauna posibila (imagineaza-ti ca te afli intr-un restaurant si nu poti sa-ti speli hainele). Daca nu poti aplica acest truc sau nu a dat rezultatele asteptate in cazul unui anumit tip de imbracaminte, incearca metodele de mai jos.

Bicarbonat de sodiu si apa oxigenata pentru petele de rosii de pe haine
Poti elimina petele de sos de rosii amestecand aceste doua ingrediente. Pentru a face acest lucru:

Mai intai, fa o pasta amestecand bicarbonat de sodiu si peroxid de hidrogen.
Apoi, intinde-o pur si simplu pe pata si las-o sa actioneze timp de aproximativ 10 minute.
La final, clateste si pune haina in masina de spalat.

Trucuri ca sa elimini petele galbene de pe hainele albe

Sucul de rosii patrunde foarte usor in tesaturile din bumbac, motiv pentru care multe persoane sunt nevoite sa arunce hainele patate cu zeama sau suc tomate. Pentru a „salva” aceste haine, tine cont de urmatoarele sfaturi:

Dupa indepartarea petei cu apa rece, poti aplica sare pe tesatura. Freaca usor.
Apoi, pune deasupra petei de rosii o discheta de bumbac inmuiata in peroxid de hidrogen.
Pentru cele mai bune rezultate, dupa aplicarea peroxidului de hidrogen, inmoaie pata in solutie salina si lasa sa se usuce.
La final, pune articolul vestimentar in masina de spalat la program normal de curatare.

Lamaie pentru hainele de lana
O pata de sos de rosii ti-a distrus puloverul preferat? Daca acesta este din lana, poti folosi suc de lamaie pentru a indeparta petele de sos de rosii. Pentru a face acest lucru:

In primul rand, aplica sare si freaca usor pata de pe tesatura.
Apoi, inmoaie o discheta de bumbac in zeama de lamaie si freca pata de rosii foarte usor.
La final, clateste haina cu apa rece.

Otet alb pe tesaturi sintetice pentru a elimina petele de rosii
Unul dintre produsele clasice in curatenia casnica este otetul alb, care poate elimina petele. Il poti folosi pentru a-ti salva hainele sintetice printr-o procedura simpla:

Mai intai, dilueaza cateva picaturi de otet alb intr-un pahar cu apa.
Apoi, aplica amestecul pe pata de rosii si freaca usor.
La final, clateste cu apa rece si, ulterior, pune hainele in masina de spalat conform instructiunilor de pe eticheta.

Ce sa NU faci in caz ca te confrunti cu petele de rosii de pe haine
Exista numeroase sfaturi despre ceea ce ar trebui sa faci, dar exista si recomandari despre ce sa nu faci daca petele de sos de rosii ameninta sa-ti distruga hainele preferate. Iata cateva:

Chiar daca ti-a picat sos de rosii pe haine, nu il indeparta niciodata prin frecare. Cel mai bine este sa te asiguri ca pata nu se raspandeste colectand resturile cu o lingura. Daca freci sosul, acesta va penetra si mai mult materialul, ceea ce va face ca pata sa fie mai dificil de indepartat ulterior.
Nu pune hainele in uscator daca nu ai indepartat complet pata, deoarece aceasta va patrunde si mai adanc in tesatura, devenind aproape imposibil de eliminat.
Dupa cum ai putut observa, petele de rosii de pe haine pot fi indepartate. Trebuie doar sa actionezi cat mai curand posibil si sa pui in aplicare trucurile pe care le-am prezentat in acest articol. Astfel, hainele tale vor arata grozav, chiar si dupa petele incapatanate de sos de rosii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img