miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum se congeleaza corect carnea. Sfaturi utile

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand vine vorba de congelarea alimentelor, multe persoane nu tin cont de anumiti pasi importanti si astfel, nu doar ca alimentele se altereaza, dar exista riscul ca persoanele care le consuma sa se si imbolnaveasca.

Ghid complet de congelare a carnii

In cazul in care vrei se folosesti carnea in decurs de o saptamana, o poti congela in ambalajul sau original. Altfe, trebuie sa o reimpachetezi, daca vrei sa o pastrezi la congelator pentru o perioada mai lunga. Primul pas este sa tai carnea in bucatele mici, astfel incat atunci cand o decongelezi, sa poti sa decongelezi doar atat cat ai nevoie.

Dupa ce ai taiat-o, indeparteaza surplusul de grasime si clateste carnea bine inainte sa o pui la congelator, astfel incat sa se formeze un strat de gheata care sa o protejeze. Impacheteaz-o bine in folie de aluminiu sau intr-un strat gros de folie de plastic si strange ambalajul astfel incat sa elimini aerul. Nu in utlimul rand, nu uita sa treci data congelarii pe toate pachetele, astfel incat sa nu le consumi, daca au fost tinute prea mult timp la congelator. Ideal ar fi ca dupa ce ai pus carnea in congelator, sa nu deschizi usa congelatorului 2-3 zile.

Cat putem pastra carnea la congelator

In functie de tipul de carne, iata cat de mult o poti patra la congelator:

  • carnea de miel, muschiul si cotletul de vita – cel mult 8 luni;
  • carnea de porc – cel mult 6 luni;
  • carnea de vita tocata – cel mult 3 luni;
  • puiul intreg – cel mult 8 luni;
  • puiul transat si rata intreaga – cel mult 6 luni;

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img