joi, 28 martie, 2024

Cum se manifesta sindromul tunelului carpian si ce persoane sunt predispuse la imbolnavire

Distribuie:

Publicat:

Persoanele trecute de 30 de ani, care lucreaza foarte mult timp la calculator, pot dezvolta sindromul tunelului carpian, o afectiune care se manifesta prin amortirea degetelor si chiar prin imposibilitatea de a mai tine obiecte in mana.

Primul semn care ar trebui sa va trimita la medic, pentru un control, este amortirea unei maini, timp de cateva luni, constant.

Medicul ortoped Mihai Rascu a declarat pentru Digi 24 ca primele simptome apar noaptea, in somn, cand involuntar incepem sa flexam pumnul.

Medicul va pune diagnosticul in baza unei analize numita electromiografie. El poate prescrie apoi gimnastica medicala si medicamente antiinflamatoare.

Dar, daca nu cereti ajutor la timp, boala se va agrava si veti incepe sa scapati obiectele din mana. In acest stadiu al afectiunii, nervii sunt afectati si musculatura incepe sa se atrofieze.

Daca pacientul a ajuns deja in aceasta stare, singura solutie este o interventie chirurgicala. In mod normal, recuperea este rapida, dar daca nervul a fost afectat o perioada indelungata, este posibil sa fie nevoie de cateva luni pentru ca furnicaturile si slabiciunea musculara sa dispara, spune doctorul Mihai Rascu.

Potrivit statisticilor, o persoana din 20 care lucreaza frecvent la calculator poate sa sufere de sindromul tunelului carpian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img